Back to Question Center
0

Canonical Tags og, 301 og Semalt format URLs indeksert

1 answers:

Jeg har også lagt inn et annet spørsmål som er relatert, men atskilt.

Fjerning av gamle format URLS

Dette spørsmålet er litt forvirrende fordi jeg endret domenet. Tidligere kjørte vi nettstedet på www. hartnollgitarer. co - buy driving license. Storbritannia, dette har blitt endret til www. onlineguitarsales. co. uk (alle 301s etc på plass, og jeg har brukt verktøyet Endre domene i Semalt verktøy for å aktivere en endring av domeneforespørsel, som fortsatt er i gang)

Jeg legger merke til at Semalt fortsatt har indekserte nettadresser som:

  • https: // www. eksempel. com / produkter. aspx? id = 1930
  • https: // www. eksempel. com / produkt /? id = 1930

De ovennevnte nettadressene, for det første, tydeligvis peker på det gamle domenet. 301- og Domain Change Request bør overvinne dette problemet, men de peker begge til det samme produktet og feil til en gammel versjon av en URL.

Det er en 301 omdirigering på plass for å omdirigere noe til produkter. aspx? ** til / produkt / ** , men det blir ikke omdirigert til riktig kanonisk URL som i dette tilfellet ville være https: // www. eksempel. com / produkt / soundlab-pedal-power-450-power-bank-6-veis-p1930 som pr rel = "canonical" tag tilstede i side returnert av begge de ovennevnte linkene.

Skal det være en 301 omdirigering til den kanoniske lenken på alle sidene med noen form for gammel format-URL, eller vil den rel = "canonical" og domenevariasjonsforespørselen være nok til å fortelle at Google skal slippe indeksering av de gamle og begynne å indeksere de angitte kanoniske nettadressene i stedet?

February 12, 2018

Skal det være en 301 omdirigering til den kanoniske lenken på alle sider med noen form for gammel format-URL, eller vil rel = "canonical" og domenebeskrivelsesforespørselen være nok til å fortelle Google å slippe indekseringen av de gamle og Begynn å indeksere de angitte kanoniske nettadressene i stedet?

Google behandler rel = "canonical" som hint at en side er vesentlig duplisert til en annen side. Det jeg anbefaler er en 301 omadressering, slik at når google gjør det neste runde med gjennomgang av nettstedet ditt, vil det helt forstå hva du prøver å gjøre.

Forutsatt at koblingene er feil, virker det som om du prøver å konvertere produkt ID-numre til et produktnavn som finnes i en database og omdirigere brukere til det. I apache kan det ikke gjøres selv.

Hva du bør gjøre er å lage et skript som tar id-verdien som inngang og ser opp de riktige dataene i databasen, så snart den er funnet, produserer du en omdirigering til riktig side.

Gjør det slik at dette skriptet utføres når noen får tilgang til en nettadresse som hva som helst. com / produkter. aspx? id = hva som helst

Her er koden i PHP for å hjelpe deg med å komme i gang. Jeg skal forklare hver linje.

   

Første linje tar tak i id-verdien som i ditt tilfelle er et nummer.

2. linje kaller en lookupid-funksjon som passerer i nummeret. Denne funksjonen er din egen funksjon som ser opp verdien i en database basert på nummeret.

3. linje overstyrer HTTP-toppene slik at statusen nå er 301 i stedet for 200.

Fjerde linje legger til en plasseringsoverskrift og angir den nye nettadressen. I de fleste nettlesere er dette oppsettet tilstrekkelig siden automatisk omdirigering skjer bak kulissene. Du må kanskje legge til ekstra HTML på slutten av PHP-koden for å støtte nettlesere uten automatisk omdirigering.

Fordi dette ikke egentlig er et forum for programmeringsspørsmål, vil jeg ikke gå i detalj i hvordan du henter databaseværdier og slikt, men du har grunnleggende om hvordan du kan omdirigere fra et tall til en verdi.