Back to Question Center
0

Fire metoder fra Semalt som vil bidra til å stoppe nettstedskrapebotter

1 answers:

Nettstedskraping er en kraftig og omfattende måte å trekke ut data på. I de rette hendene vil den automatisere samlingen og formidling av informasjon. Men i feil hender kan det føre til online tyveri og stjele intellektuelle egenskaper samt urettferdig konkurranse. Du kan bruke følgende metoder for å oppdage og stoppe nettstedskraping som ser skadelig ut for deg.

1. Bruk et analyseverktøy:

Et analyseverktøy hjelper deg med å analysere om en webskrapingsprosess er trygg eller ikke - light commercial vehicle values. Med dette verktøyet kan du enkelt identifisere og blokkere nettstedskrapebots ved å undersøke strukturelle webforespørsler og informasjon om header.

2. Bruk en utfordringsbasert tilnærming:

Det er en omfattende tilnærming som hjelper til med å oppdage skrapebotter. I denne forbindelse kan du bruke de proaktive webkomponentene og evaluere besøksadferd, for eksempel hans / hennes samspill med et nettsted. Du kan også installere JavaScript eller aktivere informasjonskapsler for å bli kjent om et nettsted er verdt å skrape eller ikke. Du kan også bruke Captcha til å blokkere noen uønskede besøkende på nettstedet ditt.

3. Ta en atferdsmessig tilnærming:

Atferdsmessig tilnærming vil oppdage og identifisere bots som må migreres fra ett sted til et annet. Ved hjelp av denne metoden kan du sjekke alle aktivitetene som er knyttet til en bestemt bot, og avgjøre om det er verdifullt og nyttig for nettstedet ditt eller ikke. De fleste av bots knytter seg til foreldreprogrammene som JavaScript, Chrome, Internet Explorer og HTML. Hvis oppførselen til disse bots og deres egenskaper ikke ligner på opphavsrettens egenskaper og egenskaper, bør du stoppe dem.

4. Bruke robots.txt:

Vi bruker robots.txt til å skjerme et nettsted fra skrapende bots. Dette verktøyet gir imidlertid ikke de ønskede resultatene i det lange løp. Det fungerer bare når vi aktiverer det ved å signalere dårlige bots at de ikke er velkommen.

Konklusjon

Vi bør huske på at nettskraping ikke alltid er ondsinnet eller skadelig. Det er noen tilfeller når dataeierne vil dele det med så mange enkeltpersoner som mulig. For eksempel gir ulike offentlige nettsteder data for allmennheten. Et annet eksempel på legitim skraping er aggregatorsider eller blogger som reisesider, hotellreservasjonsportaler, konsertbilletter og nyhetsnettsteder.

December 8, 2017