Back to Question Center
0

Semalt Expert forteller hvordan web data skraping ble legalisert med en domstolsavgjørelse

1 answers:
Selv om det kan være ulovlig å skrape data fra nettsteder uten eksplisitt tillatelse, kan det være ulovlig å skrape data fra nettsteder. av eierne av nettstedet har en dommer nylig avgjort noe annet under visse omstendigheter. hiQ Labs sendte nylig inn en søksmål mot LinkedIn for å forhindre at de hentet data fra LinkedIn-sider.

Det var et uhøflig sjokk for de fleste som LinkedIn ble fortalt å gi oppstarten fri tilgang til sine nettsider. hiQ brukte sine algoritmer til å oppdage når en LinkedIn-bruker leter etter en jobb basert på endringene brukeren gjør til sin / hennes offentlige profil - vps whm port.

Algoritmene kjører på data hentet fra LinkedIn nettsider. Som forventet likte LinkedIn ikke det, og motforanstaltninger ble satt på plass for å forhindre hiQ fra ytterligere datautvinning. Bortsett fra de tekniske barrierer som ble innført, ble det også utstedt sterkt formulerte juridiske advarsler.

Oppstart hadde ikke annet valg enn å ta opp spørsmålet lovlig. HiQ måtte søke juridisk rett. Selskapet ønsket at LinkedIn bestilte å fjerne sine tekniske barrierer. hiQ ønsket også at datautvinningsprosessen på LinkedIn ble legalisert.

Heldigvis for oppstarten, fikk den det ønsket. Hevingen var i favør av hiQ. LinkedIn ble pålagt å fjerne alle motforanstaltninger som hindrer HiQ fra å skrabe sine (LinkedIn) nettsider og gi også hiQ frihånd da handlingen er helt lovlig. Dommeren hengslet sin avgjørelse på det faktum at hva HiQ ønsker å skrape er data som har blitt vist for offentlig visning.

Dommeren bestilte ikke bare saksøkten om å fjerne all forebyggende mekanisme som ble innført mot hiQ, men han pålagde også at saksøkte skulle avstå fra slike handlinger i fremtiden.

Fremme av åpne webdata

Mens avgjørelsen fortsatt er et midlertidig forbud, er det hjertelig å høre at loven støtter åpen webdata og fri tilgang til informasjon på Internett, da denne avgjørelsen bekrefter at. Selv om den endelige avgjørelsen kommer til å favorisere saksøkte, har dette faktum allerede blitt etablert.

Dommeren fremmet denne politikken ved å stenge nesten alle Linkedins argumenter. Mens LinkedIn forsøkte å fastslå at saksøker hadde overtrådt personvernet, dømte dommeren det med at saksøkte også selger dataene.

Da argumentet ikke holdt vann, anførte saksøkte også at hiQs handling var grovt brudd på Computer Fraud and Abuse Act (CFAA) fordi oppstarten åpnet sine servere for å høste data ulovlig. Igjen ble argumentet punktert. Det ble avvist på grunn av at hiQ bare skrapet innhold på de offentlige, ikke-beskyttede sidene.

Dommeren analogiserte saken som noen gikk inn i en åpen butikk i løpet av åpningstiden. En slik person kan ikke sies å være overtredelse. Så, hiQ var ikke trespassing. Interessant, dommeren gikk videre for å forklare hvorfor hans dom er i offentlig interesse.

I et nøtteskall aksepterte retten at det er i offentlig interesse å tillate at data gjennomsøkes, hentes ut og analyseres. Så det vil være en skadelig politikk for å oppmuntre til plassering av barrierer for fri flyt av informasjon.

Hva du bør lære av herskingen

Mens du kanskje ikke har grunner til å trekke ut data direkte fra LinkedIn, bør du lære av herskende. Det er bedre å spille trygt ved å lese og respektere roboter. txt fil av alle nettsteder. Husk at avgjørelsen fortsatt er et midlertidig forbud. Det kan til slutt gå til fordel for LinkedIn.

Selv om avgjørelsen ikke kan påvirke deg direkte, gleder det seg over at en føderal domstol opprettholder politikken for å holde nettet åpen for allmennheten. Så informasjon bør være tilgjengelig og tilgjengelig for de som kan søke og gjøre god bruk av den.

Webdata er ekstremt nyttig for alle, spesielt mediaanalytikere, utviklere, datavitenskapere og noen andre fagfolk. Som sådan er herskelsen en velkommen utvikling.

December 22, 2017