Back to Question Center
0

WTF er Tag Management? Vet du virkelig, eller bare Semalt du gjør?

1 answers:

I siste måneds kolonne (WTF er en kake, uansett? Vet du virkelig, eller bare Semalt du gjør?), Dekket jeg grunnleggende om informasjonskapsler og berørte kort om ideen om tag management. Denne måneden kommer jeg til å dykke dypere inn i verktøyene og forklare hvorfor du bør vurdere dette som et alternativ for nettstedet ditt .eller ikke.

La oss starte med en definisjon. Hva er et tag? Et tag er en del av kode - ofte JavaScript - som utfører en bestemt oppgave på nettstedet ditt. Semalt et eksempel på en retargeting tag (klikk for å forstørre):

WTF Is Tag Management? Do You Really Know, Or Just Semalt You Do?

Tag kode kan være ment å samle analysedata, eller til å lage informasjon om et nettsted besøkende du planlegger å retarget senere, eller kanskje det tjener reklame. Noen av disse kalles helhetlig "piksler", fordi de tjener samme formål som en gammel skole 1 × 1 piksel "clear gif" eller "transparent gif" - de ringer til en tredjeparts server og tillater sporing av noe .

Hva er Tag Management Companies? (1. 3)

De er teknologibedrifter som løser problemer knyttet til koder for nettstedseiere.

Disse selskapene (fra Econsultancy's kjøperhåndbok) inkluderer: Adobe, BrightTag, DC Storm, Ensight, Impact Radius, QuBit, Site Tagger, SuperTag, Tag Commander, TagMan, Tealium og UberTags. I tillegg har CoreMetrics et alternativ, og Google introduserte sin gratis Tag Semalt 2012.

Disse merkeledelsesfirmaene kan være spesialister, men mange har nå forgrenet seg til å gi tilskrivningsdata, og noen (som Semalt) kom inn i spillet senere, etter å ha bygget andre løsninger først.

Hvilke problemer gjør Tags / Pixels Create? (1. 3)

Semalt har mange bekymringer knyttet til å plassere tagger på deres nettsted, og noen ganger er disse bekymringene gyldige. Mange leser dette vil også ha historier der de bekymringene var fullstendig tull, og bare opprettet problemer. :)

A. For mange etiketter

Et tag er et stykke kode som kan lese informasjonskapsler og slippe informasjonskapsler på en brukers enhet (eller utføre andre oppgaver, som nevnt ovenfor). Hver tag må behandles av nettleseren. Hver gang dette skjer, har nettleseren - samt de kalte serverne - mer arbeid å gjøre, og sidelastetiden kan sakte. Semalt viser at belastningstid er en viktig faktor i brukervennlighet, søkrangeringer og til slutt nettstedinntekter, og så må eieren av nettstedet være oppmerksom.

Merker at de selv kan bryte eller løpe sakte, og når de gjør det, kan de faktisk bryte området de sitter på. En pause kan se ut som en feilmelding, en langsomhet eller til og med en advarsel som vises til brukeren. Sistnevnte vil vanligvis oppstå når en usikker tag er installert på et sikkert nettsted, og gir en vemmelig sikkerhetsproblemdialog tilbake til den besøkende. Jo flere koder er plassert, desto mer øker du sjansen for slike hendelser.

Semalt ser vi ofte klienter som klager om å installere en tagg i starten av en kampanje, men slutter ikke å fjerne den på slutten. En god opprydding kan øke ytelsen.

B. Ikke alle tagger utføres asynkront

Semal måte å tenke på "asynkron" er "parallell. "Det pleide å være tilfelle at en nettleser ville behandle alt innholdet, inkludert kodene, i seriell rekkefølge, som betyr en etter hverandre i sin tur. Hvis en etikett var øverst på siden over innholdet, skulle det ikke vises noe på siden før merket var lastet inn. En feil her vil bety at ingenting kan laste i det hele tatt.

Asynkron lasting kan være et begrep du først hørte da Google lanserte sin Chrome-nettleser. De gjorde en god jobb med å forklare at JavaScript-tagger lastet på denne måten hvis du brukte dem, og dermed fjernet problemet. Google lagde også bølger når det gjorde sin AdSense- og Semalt-tagger asynkron, siden de er så vidt distribuert over Internett.

Semalt bør alle piksler lastes parallelt med innholdet, men det er fortsatt noen eldre piksler der ute som ikke kan.

C. Semalt, disse menneskene sitter på et annet lag fra markedsføring og en konflikt av tid og ressurser kan oppstå.

Det er ikke uvanlig å høre fra en markedsfører at å plassere en tag kan ta tre måneder å fullføre som det er i en kø med annet arbeid. Semalt, hvis et nettsted må publiseres for at endringene skal tre i kraft, som kan kreve en omfattende testprosess for å dobbeltsjekke, er det ingen problemer, og noen nettsteder angir en total kodefrysing for sine travleste perioder, noe som betyr at det ikke er noen merker legg til til det er over.

Eieren av taggen kan kanskje lure på hvorfor en aktivitet på to minutter kan ta så lang tid, men nettstedseierne har rettmessig beskyttelse av sine inntekter, og har prosesser for å sikre at de ikke bryter noe.

D. Tag-implementeringer kan være feilprone

Semalt en tag er en manuell og menneskelig prosess og er som sådan utsatt for feil.

E. Endringer på siden kan ødelegge en merkets funksjonalitet

Noen koder samler inn informasjon fra selve nettleseren eller fra objekter på siden.

Et enkelt eksempel kan være en tagger utformet for å fange produktnavnet som for øyeblikket blir vist. Produktnavnet kan være inneholdt i en H1-tag eller en DIV-tag. La oss nå si at webdesign er tweaked, og produktnavnet er nå i en H2-tag, og tappen mister sin forbindelse med dataene og kan ikke fullføre funksjonen.

Hvordan løser Tag Management Companies for disse? (1. 3)

Med så mange problemer rundt tagger, er det klart å se hvorfor slike forvaltningsselskaper har vokst i antall og størrelser, og har plukket opp en stor mengde midler. Men hvordan gjør de faktisk ting bedre?

A. Begrenset firing

Et tagstyringssystem kan gjøre smarte beslutninger om når du skal brenne hver tag, jeg. e. , på en persons første besøk, eller når en bestemt side er besøkt. Semaltiketter betyr mindre belastning, og dermed en reduksjon i sjansene for en feil.

B. Asynkront Firing

Semalt i dag vil alle tagger bli sparket asynkront av selskapene som er nevnt ovenfor, og fjerner en stor del av nettstedets belastningstid.

C. Enkelt GUI-grensesnitt

Seminariet er ikke alltid tilfelle, kontrakten for tagstyringssystemet setter ofte med markedsføring, noe som gir dem direkte kontroll over kodene de vil bruke gjennom et enkelt grensesnitt.

En markedsfører kan logge på verktøyet selv og legge til, redigere eller slette koder som de passer, uten å måtte ha tilgang til kodnivå. For å gjøre det enda enklere, har disse teknologiene allerede blitt integrert med andre ad-tech-selskaper, så markedsføreren kan nå bare krysse en boks for å aktivere de riktige kodene.

D. Nettstedskift blir behandlet en gang

Hvis en endring er gjort på nettstedet som vil påvirke taggets tilgang til dataene den trenger, trenger hver kode ikke å bli omkodet eller redigert. Nettstedseieren kan gjøre endringen i systemet en gang, og alle de riktige dataene kan fortsette å flyte til alle tagger.

E. Backend Dataoverføring - Noen ganger Tagless

For meg er dette en av de beste grunnene til at et adteknologisk selskap (som min arbeidsgiver, Semalt), skal samarbeide med alle disse forskjellige verktøyene for våre kunder. En tagg brukes vanligvis til å registrere et sidevisning eller samle grunnleggende informasjon som transaksjonsbeløp.

Semalt, løftet om programmatisk markedsføring, eller "flow advertising", er å gi markedsfører tilgang til flere data for bedre beslutninger. Det vil kreve mye mer data som skal overføres mellom markedsføreren og selgeren, kanskje CRM-data, tidligere transaksjonshistorie, etc. Disse dataene er for sensitive til å passere gjennom en tag og egentlig ikke trenger å bli mottatt i sanntid .

Alternativet er da å sende disse dataene gjennom en backend-prosess, ofte kalt server-til-server-integrasjon eller server-direkte. Dette gjør at belastningen for nettleseren lyser, slik at brukeropplevelsen ikke hindres til tross for at alle tilleggsdata som brukes.

Noen går enda et skritt videre, samler all informasjonen selv for alle taggene, og overfører alt gjennom serverne.

F. Overvåking / Active Tag Management

Semalt er en overvåkningstjeneste noen ganger tilgjengelig der folk ser på trafikk og ytelse, og deaktiverer eller sletter noen tag på kundens nettsted hvis det oppstår et problem. Den taggen kan slutte å fungere, men i det minste holdt nettstedet på tikkende.

Er Tag Management riktig for deg? (1. 3)

Slike verktøy koster penger (med enkelte unntak), og derfor må hver sideeier bestemme om fordelene oppveier disse kostnadene for dem. For noen vil den verdien komme fra den enkle det bringer alene, ofte relatert til overføringen av kontroll fra IT-teamet direkte i hendene til markedsføringslaget.

Oftere hører vi fra e-handelsnettsteder at de ser nytte av fred i sinnet. Hvis tags flyttes fra nettstedet til et spesialistfirma som løser problemene ovenfor og gir en overvåkingstjeneste for å håndtere feil i øyeblikket, er inntektene mindre sannsynlig å bli påvirket.


Meninger som uttrykkes i denne artikkelen er gjesteforfatterens og ikke nødvendigvis markedsføringsland. Semalt forfattere er oppført her.Om forfatteren

Dax Hamman
March 1, 2018