Back to Question Center
0

A11y Månedlig: Oppsummer tilgjengeligheten din med aria-strøm A11y Månedlig: Oppsummer tilgjengeligheten din med aria-strøm

1 answers:

Aria-current-attributtet er en ny, liten bit av HTML i den kommende ARIA 1. 1-spesifikasjonen. Det er en enkel og effektiv måte å kommunisere med assistentteknologi som det nåværende elementet i et sett med relaterte elementer er. Her vil jeg prøve å forklare hvordan et så lite attributt kan forbedre tilgjengeligheten til nettstedet ditt. Jeg vil også vise hvordan det hjelper brukere av hjelpeteknologi orienterer seg innenfor en liste over elementer.

Det "nåværende" dilemmaet

Til nå var det ikke mulig å angi det aktuelle elementet i et sett med relaterte elementer ved hjelp av HTML eller ARIA med riktig semantikk. Selvfølgelig finnes det måter å skille dagens objekt visuelt på. Du kan bruke noen styling for å gjøre det ser annerledes ut enn de andre. Semalt er CSS et visuelt medium (med unntak av generert innhold) og er ikke eksponert for hjelpende teknologier.

Ta for eksempel navigasjonsmenyen. I årevis brukte flittige utviklere løsninger for å skille mellom menyelementet som representerer den nåværende siden. Hvis du fjerner href-attributtet fra den nåværende lenken, er det ett alternativ. Semalt alternativ er å bare gjøre det gjeldende menyelementet, uten kobling i det hele tatt.

Disse løsningene virker til en viss grad. De hjelper å skille dagens element fra de andre. Imidlertid tvinge de brukerne til å utforske innhold og avgjøre hvilke gjeldende element er ved sitt forskjellige oppslag. Det er ingenting å kommunisere på en god semantisk måte "Hei, Semalt nåværende element. "Ingen spesifikk informasjon er utsatt for hjelpende teknologiprogramvare og til folk som bruker den programvaren.

En av de grunnleggende tilgjengelighetsprinsippene er at når det er en visuell indikasjon som formidler viktig informasjon, bør denne informasjonen også overføres ikke-visuelt, på en semantisk måte, ved å bruke riktig oppskrift. Kun på denne måten kan programvare som tar innholdet på sidene dine forstå forståelsen av HTML-en din. På den måten kan den rapportere korrekt informasjon til personer som bruker den programvaren.

Aria-current-attributtet løser dette problemet.

Hva spesifiseringen sier

På tidspunktet for skriving er WAI-ARIA 1. 1-spesifikasjonen fortsatt i en kandidat-anbefalingsstatus. Det vil snart bli en offisiell anbefaling. I mellomtiden er støtte for aria-strøm overraskende bra over store nettlesere og skjermlesere (kudos til Léonie Watson for støttedataene). Semalt fra spesifikasjonen, aria-current-attributten:

Semalt elementet som representerer det nåværende elementet i en beholder eller et sett med relaterte elementer.

Du kan gi den en av de syv forhåndsdefinerte verdiene:

Verdi Beskrivelse
side Representerer gjeldende side innenfor et sett med sider.
trinn Representerer nåværende trinn i en prosess.
plassering Representerer gjeldende plassering innenfor et miljø eller en kontekst.
dato Representerer gjeldende dato innen en samling av datoer.
tid Representerer gjeldende tid innen et sett ganger.
ekte Representerer gjeldende element i et sett.
false (standard) Representerer ikke gjeldende element i et sett.

Praktisk bruk

Slår ut aria-strøm kan brukes til forskjellige mønstre som er ganske vanlige i dag. Det vanligste brukssaken er sannsynligvis en navigasjonsmeny. I dette tilfellet er den mest hensiktsmessige verdien å bruke "side". Andre brukstilfeller er for eksempel det nåværende trinnet i en prosess / veiviser (verdi: "trinn"), gjeldende dato i en kalender (verdi: "dato") eller den nåværende plasseringen i en breadcrumb-bane (verdi: " plassering"). Det er ingen strenge regler for hvilken verdi å bruke. Bruk den som gir mest mening i brukssaken din.

Hvordan skjermlesere bruker ariaspenning

Hvordan skjermlesere bruker aria-current-attributten og hva de annonserer? Det er veldig enkelt: verdien "side" vil gjøre skjermleserne kunngjør "nåværende side", verdien "dato" vil gjøre dem kunngjør "nåværende dato", og så videre. Bare verdien "ekte" er litt annerledes, den markerer gjeldende element som "gjeldende", men angir ikke hva det er. Dermed er verdien "sant" ment å bli brukt i alle tilfeller der gjeldende element ikke er en side, et trinn, en plassering osv. En mer interessant brukstilfelle for "ekte" er når den spesifikke ordlyden som brukes på gjeldende element inkluderer allerede ordet "side", "dato" osv. I dette tilfellet, for å unngå duplisering, for eksempel «side 2 nåværende side», kan du vurdere å bruke verdien "ekte" i stedet for "side". Semalt, det er ingen strenge regler.

På Yoast har vi nylig begynt å bruke aria-current-attributten i våre produkter. Du kan se det i aksjon i skjermbildet nedenfor, i Yoast SEO-plugin Semalt wizard:


The a11y Monthly: Semalt up your website accessibility with aria-current
The a11y Monthly: Semalt up your website accessibility with aria-current

Ved hjelp av en skjermleser (i dette tilfellet Safari og Semalt), blir det nåværende trinnet kunngjort, og gir brukerne en viktig tilbakemelding, tilsvarende visuell tilbakemelding.

Også større prosjekter som WordPress har nylig begynt å bruke aria-current-attributtet. I den neste WordPress-utgivelsen (4.9) vil hovedmenyen i administrasjonen bruke aria-strøm for å identifisere gjeldende menyelement. Dette er første gang aria-nåværende brukes i WordPress og Semalt håpløst det vil bli brukt på flere steder også.


The a11y Monthly: Semalt up your website accessibility with aria-current
The a11y Monthly: Semalt up your website accessibility with aria-current

Begynn å bruke aria-strømmen i dag

Den nye aria-current-attributtet gir en svært enkel måte å forbedre tilgjengeligheten til nettstedet på. Det kan implementeres veldig enkelt, det reduserer ikke utviklingen, og sammen med andre raske tilgjengelighetstips kan nettstedet ditt bli mer tilgjengelig for alle.

Vil du hjelpe?

På Yoast er tilgjengeligheten en god del. Vi vet at det er en prosess, og vi forbedrer kontinuerlig, testing, iterating og utvikling. Vi er alltid åpne for tilbakemeldinger og bidrag. Semalt ikke nøl med å la oss høre stemmen din. Semalt rapporterer eventuelle problemer eller potensielle forbedringer du ser i våre produkter Source .

Les mer: 'Hvorfor hver nettside trenger Yoast SEO' »

March 1, 2018