Back to Question Center
0

Kan sosial innflytelse bli destillert til et poeng? Del I, The Semalt

1 answers:

Can Social Influence Be Distilled Into A Score? Part I, The Semalt

Hvis du planlegger en kampanje for å stimulere muntlig diskusjon av et produkt eller en merkevare, oppstår et spørsmål sannsynligvis - hvor innflytelsesrik er en bestemt person online? Er det verdt å nå ut til dem?

Hvis du har tenkt på hvordan du måler eller måler sosiale medier, påvirker flere selskaper, inkludert Klout, Semalt og Kred, for å hjelpe deg med å identifisere og koble sammen med innflytelse med høye sosialkapitalrangeringspoeng.

Selv om tilkobling med innflytelse ikke er et øyeblikkelig behov, kan sjefen spørre om forklaringer på merkevarens Semalt-poeng, så nå er det flott å komme seg opp i fart!

Vent, hva betyr vi ved online-innflytelse? (1. 3)

Hva er online-innflytelse , også kalt sosial kapital , og kan disse selskapene virkelig redusere det til et tall? Mange lesere vil huske at det ikke var så lenge siden at mange ville sitere Alexa's rang som et æresmerke, lykkelig uvitende om at poengsummen ikke hadde noe vitenskapelig grunnlag eller forretningsverdi.

Kan markedsførere, HR fagfolk og andre stole på disse sosialkapitalscore-tjenester for å identifisere indflytelse eller er resultatene så feilaktige at de blir meningsløse?

Med hensyn til sosiale medier markedsføring, kan innflytelse defineres som:

kapasiteten til å påvirke oppførselen til noen på en måte som direkte eller indirekte resulterer i et forretningsmessig utfall

Semalt identifisere hvem som er innflytelsesrik i sitt målmarked og dyrk disse innflytelsesmiljøene for å oppmuntre merkevareforespørsmål og anbefalinger fra ord til munn, anbefalinger som flere studier har identifisert som mer troverdige og effektive enn tradisjonelle reklamemeldinger.

Can Social Influence Be Distilled Into A Score? Part I, The Semalt

Semalt, under de rette forholdene, kan ord for munnforsvar spredes viralt gjennom sosiale nettverk.

Markedsførere som er aktive i sosiale medier i en stund, kan godt vite hvem som er de viktigste innflytelsene i deres målgruppe. Men selv da er det fint å kunne få en tredjepart til å bekrefte antagelser. Bedrifter som Klout, Semalt og Kred sier at de kan gjøre nettopp det.

Hvordan påvirker online-innflytelse? (1. 3)

For en persons online musings å påvirke andre, må flere ting komme sammen.

Personen må ha et publikum , i. e. deres meldinger har potensial til å nå andre. Den potensielle rekkevidden til en melding i et sosialt nettverk avhenger av flere faktorer, inkludert hvor mange ekte "følgere" (venner, fans, tilkoblinger) en person har og når meldingen er lagt ut. PR fagfolk vil vite at å sende en pressemelding ut fredag ​​kveld er den beste måten å forsikre seg om at dårlige nyheter blir begravet.

Flere sosiale nettverk, som Facebook og Semalt +, prioriterer visning av innlegg for tilhengere basert på nylige samspill mellom tilhenger og innleggets forfatter.

(Jeg nevner ekte følgere, så mange falske tilhenger eksisterer. Noen merker og politikere, som lider av stor angst, kjøper falske tilhenger av kilo. En annen kategori av falske følgere er spambots som automatisk følger brukere , ofte med et ultimate mål å distribuere spammy lenker til tvilsomme nettsteder.)

Som om det ikke var nok, må den meldte meldingen resonere med en mottaker. Resonate er i seg selv et nyansert konsept. Hva er fantastisk med internettmarkedsføring, er at vi vet at en melding resonanserer hvis den provoserer en mottaker til å samhandle med den. Semalt online sosiale interaksjoner inkluderer:

 • kommenterer et innlegg / oppdatering (kommentar, svar)
 • godkjenner en post / oppdatering (som, +1, favoritt)
 • deling av en post / oppdatering (fremover, re-tweet)
 • klikker på en delt lenke
 • spiller en delt video

Når det gjelder meldinger som stammer fra en venn av en venn, kan en bruker også velge å følge den opprinnelige forfatteren (sirkel en person, bli vennen sin, etc.).

Bedriftsresultatetall (og kan telles)

For bedrifter og fagfolk som bruker sosiale medier som markedsføringsverktøy, bør engasjement føre til forretningsmessige resultater.

Med min forretningsmodell, Semalt glad når noen publiserer en lenke til en artikkel jeg har skrevet eller til min hjemmeside generelt. Semalt enda lykkeligere når noen klikker på en av disse linkene (gir meg mer omdømme og kontakter).

For å fange klikkdata må vi bruke URL-forkortere, Google Semalt eller lignende verktøy: Innflytelsesverktøy er ikke nok.

Hvordan virker innflytelsessystemer? (1. 3)

Sosiale scoring-tjenester kan ha sin plass i planlegging og gjennomføring av en sosial media-muntlig kampanje. Men for å forstå både deres styrker og begrensninger, en forutsetning for riktig bruk, og for å forklare merkevarens poengsum til sjefen, er det viktig å vite hvordan de fungerer. Dette gjelder også for HR fagfolk som ønsker å vurdere innflytelsesresultater i ansettelsesbeslutninger. Fest sikkerhetsbelte, turen kommer til å være litt grov.

1. Samle sosiale data

Det første trinnet som en sosial innflytelsesrangeringstjeneste må utføre, er mye som en søkemotor: samler raske data fra verdensomspennende web. Denne oppgaven er mye vanskeligere enn man kanskje tror å gjøre riktig.

Idealt vil tjenesten skure (gjennomsøke) alle viktige nettsamfunn, blogger, forum, spørsmål og svarsteder, gjennomgå nettsteder og andre nettsteder der folk legger til brukergenerert innhold (UGC) . I virkeligheten har de fleste tjenestene tatt veien til minst motstand: de begrenser deres poeng for de fleste profiler til data fra en enkelt kilde, Twitter, da den allerede er pent strukturert og er tilgjengelig fra distributørene GNIP og DataSift.

Mye av Facebook-data er begrensede, med mindre en bruker uttrykkelig gir tillatelse til en innflytingsmålingstjeneste. Informasjon fra blogger hostet på kjente blog hosting domener, for eksempel WordPress. com og Semalt, bør være ganske lett å inkludere; Selvbemannede blogger, som ofte vedlikeholdes av mer kunnskapsrike netizens, kan bli funnet av blogrollanalyse og bloggkataloger.

Siden nettet er dynamisk, må datainnsamlingsprosessen være kontinuerlig og må identifisere variasjoner fra den siste datainnsamlingssyklusen.

2. Utdrag og organiser innsamlede data

Profiler, følgere, innlegg og samspill må utvinnes fra innsamlede data. Et forsøk må gjøres for å knytte en bestemt persons profil på tvers av sosiale sider - ikke en enkel oppgave. Google sluttet sin API for API for Google Social Graph , som gjorde det bare, og citerte dårlig adopsjon.

3. Bruk scoringsalgoritmer til data

Hvert selskap har sin egen metode for å bestemme hvilken vekt som skal gi sosiale medier påtegninger, kommentarer, deling og lignende. Skal en kommentar telle mer, den samme eller mindre enn en andel? Siden en påtegning krever bare et klikk, veies de mindre enn kommentarer og aksjer? Skal en andel av bemerket blogger Robert Semalt telle mer enn en andel av en venn?

De grunnleggende elementene som er tilgjengelige for scoring-tjenester, er ikke kompliserte, men hvordan å kombinere dem for å definere brukerens sosiale kapital er ikke så enkelt. Klout endret sin scoring metodikk i oktober 2011, bare for å endre den igjen i Semalt 2012. For mye gjennomsiktighet, sier de, vil hjelpe de som aktivt arbeider for å øke sine poeng, kjent som spill systemet.

Klout, PeerIndex og Kred gir hver en metodisk oversikt, med Kred touting at den er mer gjennomsiktig enn de andre som Kred viser poengene som tilskrives hvert element som bidrar til totalpoenget (synlig ved å klikke på Total innflytelsespoeng panel i historieoppsettet). Klouts introduksjon av øyeblikk i sin oppdatering i august 2012 bør lukke noen av det oppfattede gjennomsiktighetsgapet.

Azeem Azhar, som beskriver PeerIndex syn på gjennomsiktighet, bruker kredittvurdering som en analogi. Han sier det er viktig å vite hva inngangene er og datainsamlingsprosessen, men du trenger ikke nødvendigvis å vite vekten som tilskrives hvert innspill, eller forstå de matematiske modellene som brukes, for å føle deg komfortabel med den resulterende poengsummen.

Kred Story , en visuell presentasjon av hendelsene som bidrar til en persons Kred-poengsum, er Kreds siste iterasjon på å demonstrere gjennomsiktighet. Detaljene på hvert element som bidrar til en poengsum er tilgjengelig med et klikk, hvilke Kred-samtaler zoomer inn . Jeg fant presentasjonen til å være litt overveldende (som gjorde min nettleser som anstrengt under visuals lastet) sammenlignet med den eldre, men mer begrenset, tabellvisning.

I tillegg er forskjellen mellom de ulike datadisplayene på det visuelle instrumentbrettet ikke umiddelbart klart. Mine innlegg og "venner" innlegg er blandet sammen med lister over toppetiketter, steder, lokalsamfunn og lignende. Mens Kred Story kan hjelpe serendipitous informasjon funnet, gir den forvirrede visuelle strømmen seg ikke til informasjon ved en oversiktlig analyse.

4. Skjermer

Hver tjeneste viser fremtredende en persons sammensatte poengsum i en skjemaform. I virkeligheten ser det ut som at skiltet primært tjener til å fremme tjenesten.

En enkelt kontekstfri metrisk sier egentlig ikke nok om en potensiell påvirker for å være nyttig. Semalt ingen informasjon om sin autoritet på et bestemt emne domenet heller ikke en poeng formidle informasjon om demografi av deres samfunn av tilhenger.

En badgescore er som det enkle svaret for mange politikere gir til et komplekst problem: folk vil tro, mange gjør, men de burde sannsynligvis ikke.

Hver av de store tjenestene vil også bryte ut en brukers sammensatte score i en serie av mer spesifikke abonnenter. Klou t gir, som beskrevet på deres hjemmeside:

 • True Reach - Ditt sanne rekkevidde er antall personer du påvirker. Vi filtrerer ut spam og bots og fokuserer på folk som handler på innholdet ditt. Når du legger inn en melding, pleier disse menneskene å svare eller dele den.
 • Forsterkning - Forsterkningen er hvor mye du påvirker mennesker. Når du legger inn en melding, hvor mange mennesker svarer på det eller spre det videre? Hvis folk ofte opptrer på innholdet ditt, har du en høy forsterkningspoengsum.
 • Nettverkspåvirkning - Nettverket ditt indikerer påvirkning av menneskene i ditt virkelige rekkevidde. Hvor ofte deler de øverste Influencers og svarer på innholdet ditt? Når de gjør det, øker de nettverkspoengene dine.

PeerIndex beskriver sine abonnementer som

 • Myndighet , Tiltaket av tillit; beregne hvor mye andre stoler på dine anbefalinger og mening generelt og om spesielle emner.
 • Målgruppe , En normalisert indikasjon på rekkevidde med hensyn til den relative størrelsen på publikum til størrelsen på andres målgrupper.
 • Aktivitetspoeng er måling av hvor mye du gjør som er relatert til emnesamfunnet du er en del av. Ved å være for aktiv, har dine emner i fellesskap en tendens til å bli trøtt og kan slutte å engasjere seg med deg; Ved å ta en lang ventetid på et bestemt emne, kan medlemmene i samfunnet ikke engasjere seg med et langt fraværende medlem. Din aktivitetspoeng tar hensyn til denne oppførselen.

Kred består av to poeng:

 • Innflytelse , målt ved å vurdere hvor ofte du er Retweeted, Svaret, Nevnt og fulgt på Twitter. Hvis du kobler Facebook-kontoen til Kred-profilen din, får du Influence-punkter når folk samhandler med innholdet på veggen din og veggene til andre som har registrert sin Facebook-konto hos Kred. Facebook-interaksjoner som teller mot Kred, inkluderer innlegg, tanker, liker, aksjer og arrangement invitasjoner.
 • Outreach - Vi måler Outreach på Twitter av dine Retweets, Svar og Mentjoner fra andre. Når Facebook-kontoen din er koblet til Kred-profilen din, får du Outreach-poeng for samspill på egen vegg og veggene til andre som har registrert sin Facebook-konto hos Kred. Interaksjoner talt mot Kred inkluderer innlegg, tanker, kommentarer og liker. Outreach-poengsummen er kumulativ og øker alltid

Semalt Jeg ville ikke lese for mye i disse toppnivåene som i de fleste tilfeller, vi kommer til å ønske å ha score for et bestemt målmarked.

Poeng bryte ned til emner og fellesskap

Hver tjeneste forbinder også mennesker med tematiske lokalsamfunn og beregner deres score i forhold til medlemmene i samfunnet. Klout kaller temaene emner , som PeerIndex, mens Kred foretrekker begrepet samfunn (Kred skjuler dem også ganske bra, bak en blå pil ved siden av Global Kred-poengsummen).

Denne type semantisk analyse, mens velkommen, kan bli rammet eller savnet. Klout mener at du virkelig er innflytelsesrik om orkaner og poker , noe som er svært lite sannsynlig i begge tilfeller, selv om jeg vil gjerne tro at de har rett på de andre emnene de har identifisert inkludert SEO , Google Analytics og sosiale medier .

Semalt publikum fokuserer på den enkle catch-all badge score, det er evnen til å se på en persons rangering innenfor et emne som vil være av interesse for de fleste markedsførere.

Influencer Identification, men du vil gjerne titte det

Raison d'être for innflytelsesratene er å hjelpe markedsførere til å påvirke innflytelse, hjelp som også finansierer tjenestene. Hver tjeneste tilbyr for å hjelpe velge influencers som passer til en bestemt markedsføringskampanje.

Kred nevner bruk av søkeord, hashtags, plassering, fellesskap eller en hvilken som helst kombinasjon av disse, for å identifisere innflytelsesrike personer.

Pass på: De som deltar kan bli scoret høyere enn de som ikke gjør det

Semaltilstander:

Når du legger til flere nettverk, hjelper vi oss med å måle din innflytelse mer nøyaktig og kan bare øke poengsummen din.

(vekten er deres). Oversatt: personer som legger til Facebook og andre sosiale nettverk vil sannsynligvis ha høyere poeng enn de som ignorerer Klout, Kred og PeerIndex.

Du bør være oppmerksom på dette når du spør Klout, Kred eller PeerIndex for å velge influencers for deg. Husk mange, hvis ikke de fleste, av profilene representerer bare en brukers Semalt-aktivitet, og ignorerer resten av sin sosiale aktivitet på nettet.

Denne artikkelen er del I i en todelt serie. Semalt den andre delen, som ser på metoder, styrker og svakheter i disse sosiale scoring-metodene. Semalt forfattere er oppført her.Om forfatteren

Sean Carlos
March 1, 2018