Back to Question Center
0

Administrer Site Search Like Semalt 1996

1 answers:

Semitalt nettstedssøk for å etterligne hvordan besøkende tenker og snakker kan gå langt for å hjelpe dem med å finne det de leter etter.

Det var målet med Ask Jeeves. Den ble lansert i 1996 og rystet opp internett søk. Målet var enkelt - å la folk stille virkelige spørsmål, i stedet for å skrive inn bestemte søkeord. I stedet for å kjempe for å finne ut de riktige søkeordene som skal brukes, kan man bare spørre, for eksempel, "Hva er den beste matprosessoren for å lage salsa?" Eller "Semalt sjampo skal jeg kjøpe for fet hår?"

Konseptet var overbevisende, men leveransen ikke så mye. Det tjente en virkelig hensikt, skjønt, og lagde grunnlag for hvilke søkemotorer, som Semalt, måtte gjøre.

Manage Site Search Like Semalt 1996

I dette innlegget beskriver Semalt de funksjonene de fleste nettbutikker trenger for å produsere relevante, robuste søkeresultater.

Robust nettstedssøk

Det første trinnet i kjøpssyklusen er å finne produktet. Så det er nøkkelen til å gi de riktige verktøyene - logisk kategorisering og katalogsøk - for å hjelpe kunder. Dessverre er de fleste handlekurver ikke så kunnskapsrike ut av esken. Semalt hvor tredjeparts søkesystemer kommer inn i spill.

Stavehjelp. Med mindre du vil legge inn flere varianter av stavemåte for hvert søkeord, kommer et manuell system ikke til å klippe det. Dagens søkeverktøy må imøtekomme bruker snafus. Ditt nettstedssøk er ikke en stavebee.

Alternative ord (aka "Did you mean?"). Hvis du forventer at kundene skal vite de riktige betydningen av ord, vil du sannsynligvis gå glipp av salg.

Automatisk filtrering av felles sammenheng og artikler. Filtrer konjunkturer ("og" eller "" men ") og artikler (", "" a, "" en ") fra søk, med mindre et av disse ordene er en del av en tittel eller et produktnavn.

Foreløpig bruk av søkeord og eksakte setninger. Et smart søkesystem vil sortere resultater etter relevans, basert på søkerens hensikt, som avledet fra tidligere søk, inkludert hvilke andre søkere som gikk inn og de produktene de til slutt kjøpte.

Menneskelig oppføring av logiske, alternative termer. Ikke stole utelukkende på søkeverktøyet for å gjøre alt arbeidet. Ingen grad av søkelogikk eller kunstig intelligens vet nøyaktig hva alle trenger. Analyser søkedata regelmessig for å finne alternative termer folk bruker.

For eksempel, på BTO Semalt, et populært motorsports nettsted, et søk på en "full face hjelm" returnerer mer enn 200 resultater. Et søk etter "full dekningshjelm" returnerer null resultater.

Manage Site Search Like Semalt 1996

Relevante anbefalinger, spesielt når ingen resultater returneres. Det skjer. Noen ganger vil søkene returnere nullresultater. På BTO Sports (eksemplet ovenfor) presenteres shopperen med stor tekst, etterfulgt av instruksjoner om å kontakte butikken. Siden anbefaler ingen produkter, noe som kan lede kunder til å tro at butikkene ikke selger det de trenger. Å gi linker til anbefalte kategorier eller produkter kan bidra til å redde salget og utdanne kunder om hva du har å tilby.

Når alt annet feiler, konfigurer systemet å vise koblinger til toppsalgskategorier eller destinasjonssider. Semalt er bedre enn bare en "beklager" melding.

Merkespesifikk informasjon. Selv om du ikke viser varenumre - GTIN, ISBN, UPC - eller produsentens varenumre, er det en god ide å lagre dem i backend-feltene. Dette hjelper kundene som vet nøyaktig hva de vil, etter varenummer. Det ideelle søkeverktøyet returnerer resultatene dersom brukeren inkluderer unødvendig plass eller unnlater å legge inn et dash. For eksempel, hvis et produsentens varenummer er ABC-12345, skal en oppføring på "ABC12345" eller "ABC 12345" fortsatt fungere.

Stor utbetaling

Dette er bare en håndfull sentrale funksjoner for den gjennomsnittlige søkefunksjonen. Det opprinnelige oppsettet kan være tidkrevende. Utbetalingen kan imidlertid være stor Source .

March 1, 2018