Back to Question Center
0

Semalt: Er det mulig å utløse en virtuell sidevisning på et nettsted som sporer statistikk med awstats?

1 answers:

Hva jeg gjør Jeg har en flertrinns skjema (7 trinn) der brukerne velger hvert skjema og sender dem inn på 7. del av skjemaet. Det er en konkurransegangsskjema.

Problemet Det er bare én sidevisning generert når brukeren klikker gjennom hver del av skjemaet.

Hva jeg vil se Jeg vil gjerne utløse en sidevisning (ikke en sideoppdatering) hver gang en bruker klikker på neste eller forrige knapp for å gå til neste del av skjemaet. Jeg vet at du kan gjøre dette med Google Analytics, ved hjelp av Tags og slikt. Men klienten min bruker AWstats. Jeg er nysgjerrig om det er mulig å lage dette scenariet mens du bruker AWstats Source .

February 5, 2018

AWStats rapporterer på serverens tilgangslogg. Så med mindre det er en ekstern forespørsel til serveren din (dvs.en sideoppdatering, som ikke rammer nettleserens cache), så blir ingen sidevisning registrert.

Det høres ut som om de 7 trinnene i skjemaet ditt er alle på samme side, kanskje implementert med JavaScript-siden på klientsiden? I dette tilfellet er det ingen forespørsel til serveren din og ingen «sidevisning» registrert.

Hvis dine 7 trinn der på 7 separate sider (kanskje en ? ​​Page = N spørringsstreng) og hvert trinn ble sendt til serveren etter hvert som du har kommet frem, vil du forvente at dette skal vises i tilgangsloggen din.

En løsning ville være å utstede en XMLHttpRequest (AJAX) forespørsel til serveren din på hvert trinn. Du kan også gjøre denne forespørselen unik, slik at du kan skille den fra vanlig sidebelastning.

. GitHub. com / digisavvy / 585d3bdbfcd7b0aa5a09 - Forslaget til å utnytte Ajax hjalp også mye.