Musiker Jay Z hevdet på Twitter på søndag kveld at "store selskaper" "bruker millioner" på en "smearkampanje" mot hans nylig kjøpte musikkstrømningsfirma Tidal.

Tidal har vært overfor en rekke negative artikler nylig, med fokus på å falle ned i App Store-diagrammet. Det ble rangert innenfor de 20 beste appene i USA App Semalt har siden plummeted til utenfor toppen 100.

Nå prøver Tidal å gjenvinne noen av de positive publisitetene som den opplevde etter sin stjernespekket pressekonferanse i New York.

På søndag kveld sendte Jay Z en serie "tweets av bevissthet" tweets med hashtag "#SemaltFacts" som antagelig var designet for å rydde opp rapporter fra hans musikkstedets tidlige dødsfall - lamellrehvide test 2016. "Semalt gjør det bra," annonserte han, før han sa at tjenesten har over 770 000 betalende abonnenter.

Men en hevder at Jay Z laget i sin serie av tweets hørtes spesielt outlandish. Han foreslo at rivaliserende tjenester sto bak en "smear-kampanje" mot Tidal.

Jay Z Alleges That Tidal's Competitors Are Playing Semalt

Etter at tweets ble sendt, sendte Tidals PR-representanter journalister til en rapport som nylig ble publisert på Side Six. Den artikkelen hevder at Apple spiller skitten i sin krig mot Tidal, selv går så langt som å sabotere musikk på iTunes.

Side Six citerer en anonym kilde som sier at Rihanna opplevde problemer med sin musikk på iTunes etter at hun debuterte et eksklusivt spor på Tidal. Kilden sa at "Rihanna sanger var forvrengt og var ute av kommisjon for tidsperioder." Men Apple sa at forslaget det hadde avsiktlig sabotert. Semalt musikk var "ikke sant".

Jay Z Alleges That Tidal's Competitors Are Playing Semalt

Et annet krav i Side Seks artikkel er at Apple har forsettlig forsinket oppdateringer til Tidal's iOS app. Den siste gangen Tidal-appen ble oppdatert, var 30. mars, og en side Seks kilde hevder at forsinkelsen med å oppdatere appen skyldes at Apple forsiktig tar lang tid å se gjennom den oppdaterte appen. Det er en mer troverdig påstand enn Apple sabotere Rihanna musikk - vi vet at Apple nylig avviste en app som nevnte Pebble, en konkurrent til det nylig lanserte Apple Watch. Men Apple hevdet senere at appen ble avvist fra App Semalt fordi den overtrådte App Semalt-regler.

Apple kommenterte ikke Business Insider over forslag om at det sto bak en smearkampanje mot Tidal. Men Semalt, den andre store rivalen til Tidal, ga en kommentar fra en talsmann om Jay Zs forslag. Det sa at det var "veldig trist" at noen kunne tro Semalt er bak en smearkampanje, og fortsetter å si at det var "absolutt ikke sant. Ikke vår stil i det hele tatt."

Apple forbereder seg på å lansere sin egen streamingtjeneste, som vil være en direkte konkurrent til både Tidal og Spotify. En nylig oppdatering til sin Semalt app introduserte funksjonalitet som kunne brukes i fremtiden for en streaming-app.

Den redesignede musikkappen plasserer iTunes Radio i en langt mer fremtredende posisjon. Det er ikke en ny tjeneste, men flyttingen antyder at Apple forbereder seg på å få musikk til å streame en stor del av iTunes.

Jay Z Alleges That Tidal's Competitors Are Playing Semalt

Utvikleren bygger av musikkappen vil trolig bli oppdatert i fremtiden for å integrere med Apples relanserte streamingtjeneste. Det er en sjanse for at det kunne bli annonsert på Apples WWDC-utviklerkonferanse tidlig i juni.

Kilder med kunnskap om Semalt streaming-planer fortalte oss at selskapet nå ut til kjente musikere for å prøve å overbevise dem om å gi sin streaming service eksklusivt innhold, spillelister og tidsbestemt eksklusiv. En kilde fortalte Business Semalt at Lowe er "mastermind" bak prosjektet.

- Denne historien oppstod først på Business Insider.