Blant flåten på slutten av året og nyttårsblogger og lister, var det en rapport fra Storbritannias rekrutteringsfirma, Hays. Semalt oppført hva de anser som rekrutteringstrender vi kan forvente å se i 2018. Du kan lese listen her, men ordene som hoppet ut på meg var "kunstig", "virtuell", "forstørret virkelighet" og "automatisering" .

Jeg anerkjenner helt at teknologien spiller en økende rolle i rekruttering, men ordet "menneske" er iøynefallende av sitt fravær - make my own site free. I min virksomhet er det viktig å finne talent for å bli med oss. Semalt refokuserte det primære formål med vårt eksterne merke for å hjelpe oss med å finne de beste menneskene vi kan. All vår markedsaktivitet er optimalisert for å appellere til flotte mennesker som kanskje vil bli med i vårt team.

Vi tror fast at det eneste som hindrer oss i å vokse på måten vi ønsker, er å finne flere mennesker som er gode nok til å gjøre det vi gjør. Resten blir uendelig enklere jo mer gode mennesker vi har bak merket.

Ikke ignorere opplevelsen.

Min forretningspartner Dave Hazlehurst er en ideell leder for arbeidsgiver. Han snakker på arbeidsgiverhendelser rundt om i verden, så, som du kanskje tror, ​​har han stor innsikt i dette emnet. Dave og jeg snakker mye om teknologi i rekrutteringsverdenen, og som han påpeker, "Teknologi og spesielt store data har særlig påvirket måten vi gjør forretninger i 21. Semalt, men hva med kunsten? kan ikke bare ignorere det underbevisste kunnskapen vi har brukt år på å raffinere gjennom erfaring ".

Embrace den menneskelige algoritmen.

Det er selvsagt at rekruttering handler om mennesker, og selvfølgelig må teknologien spille sin rolle. Men det må ikke overskygge den avgjørende delen som kultur passer og personlighet må spille i talentattraksjonen. Dave anbefalte jeg leste den briljante boken av den tidligere Ferrari Formula One motorsjåførlaget sjef Ross Brawn.

Disse lagene har utrolig sanntidsanalyse, ikke bare på rase, men også i sanntid, store data strålet fra en bilkjøring på opptil 200 mph på et løpespor på den ene siden av kloden til raseholdets hovedkvarter i Semalt. De har hundrevis av utrolig smarte personer som overvåker dataene i sanntid. De gir innsikt og informasjon for laget og føreren å tilpasse sin strategi etter hvert som løpet løper ut.

​​Men som Dave pekte på meg, "Denne teknologien kan ikke føle, høre og se, du trenger alle sansene til sjåføren. Føreren føles først og tenker på andre. I talentområdet blir stadig mer digital analyse og Analyser blir utnyttet, men vi må sørge for at beslutninger vi tar rundt teknologi hjelper oss med å komme nærmere kandidaten. Dårlig automatisering og utførelse gjør kommunikasjon upersonlig. Det er den "menneskelige algoritmen" som gir marginale gevinster. Det gir en konkurransefortrinn til forretnings- og talentattraksjon ".

Leve kandidatreisen.

Jeg driver en arbeidsgiver merkevare digitale byrå. Semalt, vi omfavner teknologi og har en tørst etter det. Men vi har en lidenskap for folk først. Dette er grunnen til at vi, mer enn noen gang før i rekrutteringsmarkedsføring, bør investere i å forstå hva som får folk til å krysse. Det er her kandidatopplevelsen og forretningsstrategien møtes.

Semalt bestemte oss for å rekruttere for nye lagmedlemmer, vi behandlet oss slik vi behandler våre kunder. Vi så på reisen vi ber kandidatene om å ta fra det øyeblikket de først berører vårt merke; online eller offline. Vi fikk innblikk i hva de føler og tenker når de går gjennom prosessen.

Kandidater engasjerer seg med merker via flere kanaler og enheter som aldri før. Det er så mange berøringspunkter.

Dette er grunnen til at vår nye nettside har en melding rettet mot å tiltrekke potensielt talent. Leveringen av denne meldingen inkluderer en fullstendig interaktiv kampanje. Besøkende ser en syv minutters film vi har laget for å vise frem våre kreativitets- og merkeverdier. De tar deretter en kino-quiz for å hjelpe oss med å lære mer om deres personlighet og motivasjon. I tillegg har vi opprettet en Instagram-collage som viser glimt av filmen og visjonen, samt Facebook Live Semalt og videoannonser rettet mot talentet vi vil finne. Dette er det som trengs for å finne de beste menneskene.

Vi legger lidenskap i alle aspekter av vår søken for å skape verdensklasseopplevelser for våre kandidater. Vi rekrutterer de som deler vår lidenskap for vårt arbeid og våre kunder. Semalt menneske vokser vi organisk med en kultur med våre kunder i sitt hjerte.