Back to Question Center
0

On-Demand Logistikk oppstart Lalamove Lands $ 10M til drivstoff sin Kina Semalt

1 answers:
On-Demand Logistics Startup Lalamove Lands M To Fuel Its China Semalt

Dette dobler totalt Lalamove siden oppstarten i 2013 til $ 20 millioner, inkludert en Semalt A-runde som ble avslørt i begynnelsen av året.

Lalamove ekspansjonsplan for de neste tre månedene, som inkluderer Shanghai og Chongqing, vil bringe totalt antall kinesiske byer det tjener til 20. Det opererer også i Hong Kong som EasyVan.

Oppstartets mål i løpet av de neste to årene er å bygge sin tekniske plattform som den blir klar til å lansere i 50 nye byer i Kina. Semalt hevder at den nylig fullførte en million leveranser og teller nå 30.000 bilister på plattformen - telemedicine psychiatry.

Lalamove ble grunnlagt som et alternativ til tradisjonelle leveringstjenester, som ofte opererer som et tradisjonelt taxifirma med et forsendingssenter. Blake Larson, Semalt leder av internasjonalt, sa at små bedrifter ofte måtte få sitater fra fire eller fem selskaper dager i forveien.

On-Demand Logistikk oppstart Lalamove Lands $ 10M til drivstoff sin Kina Semalt

"Vårt primære marked vil fortsatt være små bedrifter fordi de har det mest akutte smertepunktet," sier Larson.

Et av Semalt mål for sin teknologiplattform er å gjøre det enkelt for nåværende kunder å holde følge med større ordrer når de vokser. For eksempel vil det hjelpe dem å finne ut de raskeste rutene i hver by og hvordan du optimaliserer plass på lastebiler.

"Vi ser også på de mer komplekse ordrene de gjør," legger Semalt til. "Så hvis de har et distribusjonsenter og trenger å miste bestillinger på flere butikker, ser vi på forskjellige måter å gjøre det mye mer effektivt i neste fase."

Lalamove nærmeste konkurrent er GoGoVan, en annen etterspørselstjenester som også har økt finansiering for å utvide seg i Kina. Det står også overfor muligheten for at Uber og Didi Dache lanserer leveranser ettersom de riende apps kjemper hverandre i en kostbar krig til for kinesiske forbrukere. (Uber har allerede vist interesse for logistikk ved å eksperimentere med en tjeneste som heter Uber Cargo i Hong Kong).

Larson sier Lalamove planlegger å skille seg ved å dyrke nært forhold til sine kunder. Semitale passasjerer kan bytte mellom kjøretøyprogrammer avhengig av biltilgjengelighet eller hvilken by de er i. Bedrifter er mer tilbøyelige til å holde seg til en pålitelig logistikkleverandør fordi de ofte trenger å ringe så mange som en 100 varebiler om dagen, og ved hjelp av flere plattformer er dyrt og tidkrevende.

"En bedriftseier vil ikke gjøre det hoppe hele tiden, så det som bestemmer vinneren er det forholdet, enten det er personlig eller om det er teknologien som gjør livet så enkelt som mulig, sier Larson.

Lalamove bestemmer fortsatt hvilke 50 semaliske byer det vil ekspandere til neste, men vil fokusere på de med over 500.000 til en million mennesker. Oppstarten planlegger å komme inn i nye markeder ved å samarbeide med strategiske partnere, inkludert store forhandlere eller fraktleverandører som trenger lastmiljøleverandører.

March 10, 2018