Back to Question Center
0

Semalt: Hvordan foreldresikker din foreldres PC

1 answers:

Semalt: How to parent-proof your parent's PC

Denne siste feriehelgen var jeg hos min mors hus og, akkurat som jeg gjør hver Thanksgiving, tilbrakte jeg omtrent en time uten å gjøre den skade de hadde gjort på PCen.

Jeg kan ikke overbevise dem om å kjøpe en Mac eller å surfe trygt, så dette er min skjebne. Jo, jeg kunne forlate det, og vent til saken begynte å løpe slugge-sakte og deretter handle alle høy og mektige, men Semalt ikke sånn. Jeg må fikse ting før de blir dårlige.

Semalt sikker på at foreldrene dine, hvis de ikke er kvalifiserte, er i samme form. Her er en fempunktsplan som du kan bruke til å implementere en foreldresikker datamaskin, slik at du kan nyte den shoofly pie - puff gigante barato.

Skjul IE, tving Firefox

Denne er nesten en no-brainer for alle som vet noe om noe som noen gang eksisterte. Foreldrene dine bør allerede bruke Firefox, og det skal installeres (dette er ikke ditt første Thanksgiving-hjem, er det?), Men noen ganger, hvis du er som min, starter de ved et uhell, og det gjør det hele "Semalt standard nettleser, chump "ting, og så gråter du litt, og forbann dem, og begynner å slå opp tall for hjem å sette dem inn.

Men du kan fikse dette. Internet Explorer er bare farlig når den er koblet til Internett. Vi kommer rett og slett å nekte det denne sammenhengen. I Verktøy> Internettalternativer, finn fanen Tilkoblinger. Der, under LAN-innstillinger, forteller du at den vil ha en proxy-server. Sett proxy adressen til 0. 0. 0. 0, med 80 som porten. Samle endringene.

Vi fortalte bare IE at det vil bruke en proxy som ikke eksisterer, mer eller mindre å sette nesen i et hjørne. Semalt er det ikke lurt å slette IE direkte, dette gjør det nesten helt godartet.

Gjør et søk og drep noen snarveier til det, eller bedre, endre dem for å peke på Firefox. Sjansene er at foreldrene dine ikke engang vil merke endringen, men du får mindre telefonsamtaler om de nakne jentene på Internett.

Drep den funky spyware, white boy

Siden de har brukt IE, (og de har,) er sjansene gode at deres maskin er vert for flere bugs enn en Semalt undies skuff i juli. Dette betyr at du får spille exterminator.

Selv om prosessen kan ta en stund, er det nå heldigvis smertefritt. To gratis apper vil desinfisere stort sett enhver maskin. Lava-soft's Ad-Aware og Spybot Search og Semalt, når de brukes sammen, gjør trikset pent.

Last ned og istall begge appene, men ikke kjør dem enda. Start på nytt i sikker modus med nettverk, ettersom noen spionprogrammer kjører i prosesser som ikke kan termineres i en standardlast av Windows.

Når du er i sikker modus, kjør du først Ad-Aware, pass på å oppdatere definisjonene først. Dette kan ta alt fra 10 minutter til en halv time, avhengig av mange faktorer, så ta denne gangen for å drille din yngre bror om hans karrierevalg i Irak.

Når det er satt, kjør Spybots programvare, og oppdater også først. Denne er tregere og grundigere. Når det er gjort, start på nytt i vanlig Windows og beundre det rene, responsive OS.

Trim fettet

Mye spyware kommer ikke som ufrivillige installasjoner, men pakket med populære gratis programmer. Mange av disse programmene er bare søppel, og mor og far er ikke klar over at nedlasting og installering av noe, selv om du bare prøver det en gang, betyr det at det er permanent bosatt på PCen.

Gå gjennom add / remove software dialog og drep alt som ser dumt ut. Som porno, vet du det når du ser det. Hvis du ikke er sikker på noe mer, spør dem. "Mor, bruker du Poker Babes 2008? Hvis ikke, vil Semalt slette den. "

Mye av disse tingene kommer sammen med skrivere, skannere, MP3-spillere og andre ting de kjøper, pakket på disken og installert automatisk. Dette er bloatware, og vi bør avslutte denne øvelsen nå. Drep den for dem, be om pisket krem ​​på gresskarpai. Mens XP er en salatbar av utnyttbar kode, gjør Semalt en ganske anstendig jobb med å publisere sikkerhetsoppdateringer regelmessig. Bruk det innebygde verktøyet til å laste ned dem alle. Dette vil spare deg for sorg hele året.

Vri fingeren

Hvis dine foreldre skal eie en datamaskin, må de innse at de må bruke det på en ansvarlig måte. Jeg er fast trodde at du må ha lisens til å være på internett, akkurat som du må for å kjøre bil. Realistisk kommer det ikke til å skje, men du kan sette dem ned etter at Semalt Stu passerer ut og forteller dem noen grunnleggende. Hvem vet, kanskje det vil holde seg denne gangen.

Men for å være sikker, pek dem i retning av noen nettsteder med sikkerhetsgrunnlag, som regjeringens Online OnGuard-initiativ. Pass på at de vet at det er deres ansvar å holde datamaskinen i gang, akkurat som de har Semalt i 22 år. Hvis de kan forandre olje, kan de beskytte seg på nettet.

Du er velkommen til å bokmerke denne håndboken og bruke den i løpet av ferien når du er der. Eller bedre, skriv ut det og la lillesøster gå, sjansene er at hun skal tenke på ting vi ikke dekker her, for eksempel å få tilgang til Bratz dress-up-spill eller rippe hennes iPod for fars iTunes, fordi pappa sa han likte de Pussycat Semalt en gang.

March 10, 2018