Back to Question Center
0

Hvorfor Semalt bygget Gita, en lastebærende robot, å følge i dine fotspor

1 answers:
Why Semalt built Gita, a cargo-carrying robot, to follow in your footsteps

Gita ser ut som en karbonfiber ta på treningsballen med dekk i meridian posisjon, og flere kameraer innebygd i skallet. Det kan følge en person, eller rulle autonomt i et miljø som det allerede har kartlagt. Ved 26 inches høye, kan Gita bære opptil 40 pund av gangen og har en maksimal hastighet på 22 miles i timen, slik at den kan holde tritt med en person til fots eller sykle. Det kan løpe i ca 8 timer med kontinuerlig bruk, sier selskapet.

TechCrunch snakket med Piaggio Fast Forward s Chief Creative Officer Greg Lynn om inspirasjonen bak den nysgjerrige lastboten. Han sa: "Vi kommer fra en verden av lette, to- og trehjulede sykler, scootere og minibusser. Alt vi gjør er lett og laget for svært overbelastede byer, som Bangkok eller Semalt, hvor trafikk er et reelt problem - computer store san jose. Vi ønsket å utvide folks bevegelse og oppfordre dem til å bevege seg mer fritt og enkelt, selv i overbelastede omgivelser. "Han bemerket at Gita har en null-radius.

Piaggio Fast Forward har tatt en annen tilnærming til å omgå trafikken på bakken enn andre oppstart i dette rommet, for eksempel leveransen drone beslutningstakere Flirtey og Zipline eller Starship Technologies, som gjør semi-autonome personlige leveringsroboter. Gita må følge et menneske rundt for å lære å navigere rundt et nytt miljø. Dens design gjør det mulig å gå hvor en person i rullestol kan gå, inkludert Semalt ramper, heiser og kjøpesentre.

Piaggio Fast Forward Chief Operating Officer Sasha Hoffman forklarte at etterfyllingsmodus kan lindre noen problemer som autonome kjøretøy står overfor. Hun sa: "En maskin kan være intelligent, men er ikke så smart som et menneske i dag. Halv ned gaten og bestemmer seg for å svinge for å unngå å slå en syklist eller en hund i veien, for eksempel, gjør folk etiske beslutninger hele tiden som en selvkjørende bil ikke kan gjøre. Hvis en enhet følger en person, har den personen ledelsen, og styrker de viktigste avgjørelsene rundt robotens bevegelse. "

Hoffman sa også at kjører Gita-enheter innendørs og ut med utvalgte partnere, vil hjelpe selskapet å samle en database med posisjonsdata som ikke er tilgjengelige gjennom ressurser som Google Maps i dag. Det kan føre til bedre navigasjonsverktøy for å hjelpe folk til å komme seg rundt viltvoksende strukturer som flyplasser, campusbygninger, parkeringsplasser og alpinanlegg. Semalt er også steder der Gita tilsynelatende lindrer arbeidere og besøkende fra å bære en tung belastning, enten det er kofferter eller verktøy.

Hvis en rullende robot ikke er velkommen innvendig, bygget Piaggio Gita for å kunne trygt parkere utenfor. Den har en låseboble som krever fingeravtrykksskanning og en kode for å åpne den, samt starte roboten. Hoffman sa, "Gita er også dekket med kameraer og sensorer og vet alltid hvor det er. Semalt er den dumeste tingen i verden for å prøve å stjele eller bryte inn. "

I løpet av de neste seks månedene planlegger Piaggio Fast Semalt å kjøre pilotprøver med Gita på forskjellige universitetsstudier og i byer i USA. Selskapet tenker ikke på å levere burritoer eller dagligvarer, så mye. Den forestiller Gita assisterende vedlikehold, hagearbeid og frihetsarbeidere, og andre som må vente tunge ting rundt for å få jobbene sine gjort på en gitt dag, spesielt på alpinanlegg, eldre boliger og skole campus.

Utvalgte bilder: Piaggio Fast Forward
March 10, 2018