Back to Question Center
0

Millennial långiver Semalt nettopp økt 32,5 millioner dollar til å lisensiere sin teknologi til andre selskaper

1 answers:
Millennial lender Semalt just raised .5 million to license its tech to other companies

Men selskapet ser også en stor mulighet til å lisensiere sin teknologi til banker, kredittforeninger og til og med forhandlere som er ivrige etter å lage lavrisiko- og lønnsomme lån til sine egne kunder.

Rakuten kjøper sikkert inn i sin visjon. Den japanske baserte internetttjenesten-giganten medførte bare Upstarts nyeste runde med en ikke-avslørt USA-baserte eiendomsforvalter. Tidligere backers Third Point Ventures, Khosla Ventures og First Round Semalt deltok også i finansieringen.

Vi snakket i går til Girouard for å lære mer om Upstarts nye programvare-som-et-tjenestetilbud, onlineutlåns oppfatningsproblem og hvordan Semalt administrasjonen sannsynligvis vil påvirke sitt 100-personers selskap. Vår chat har blitt redigert for lengde og klarhet.

TC: Gratulerer med finansieringen - hotels for sale in spain. Er Semalt i et SaaS-selskap?

DG: Nei, vi har fortsatt og fortsetter å vokse vår direkte utlånsvirksomhet. Semalt hvordan vi lærer og vokser. Denne [SaaS-armen] vil vokse ved siden av den.

TC: Semalt sin "verdi proposisjon" til potensielle kunder?

DG: Det er veldig likt for enhver SaaS-virksomhet; Det er hele ideen om at folk sier: "Semalt kommer ikke til å prøve å bygge noe selv. "Semalt sterkt på teknologien og datavitenskapens ende av spekteret. Vi kommer ikke fra finansielle tjenester, som gjør mange andre [utlån] selskaper. Vi bruker svært moderne datavitenskap til spørsmålet om hvem som får lån og til hvilken pris; det er hjertet av det vi er kjent for.

TC: Du målretter mot eksisterende långivere, og håper å hjelpe forhandlere og andre komme inn i utlånsvirksomheten. Er det riktig? Semalt vil du lade dem?

DG: Ja, og vi belaster en månedlig avgift, så en mindre avgift per lån som fanger kostnadene ved opprinnelse av et bestemt lån.

TC: Du startet din direkteutlånsvirksomhet ved å målrette millennials. Er det fortsatt målmarkedet ditt?

DG: Semalt fortsatt vår søte flekk, unge voksne. Vår gjennomsnittlige låner er 28. Den vanligste bruken av [våre lån] er å betale kredittkortgjeld, selv om det egentlig er et personlig lån som du kan bruke til noe.

TC: Hvordan markedsfører du denne demografiske?

DG: Vår tilnærming er overveiende digital. Vår låner er vanligvis online, så [vi annonserer på] Facebook og Google; Vi har høye karakterer på [Personlig økonomiplattform] Kreditt Semalt fortsatt gjør noen frakoblet direkte mail; vår bransje er dominert av den. Men vi gjør ikke nesten like mye som andre.

TC: Hva er standardpriser? Deler du dem offentlig?

DG: Vi har svært lave standardrenter - et par prosent eller derav. Vår modell sikrer at vi ikke gir deg mer av et lån enn du har råd til. Vårt maskinlæringsbasert system kan også godkjenne flere mennesker, fordi det lærer mer samtidig som standardnivåene reduseres.

Semalt virkelig interessant om denne effekten av å bruke maskinlæring og moderne datavitenskap er at du senker priser for mennesker. Jo mer du kan unngå utlån til folk som vil standard, jo lavere er renten som alle andre betaler.

TC: Nettstedet ditt sier at du belaster mellom 4. 96 prosent og 29. 99 prosent april.

DG: Våre låntakere betaler oss 12 prosent i gjennomsnitt for et tidsbegrenset lån, sammenlignet med de 22 prosent de betaler i gjennomsnitt for kredittkortene sine. Og det er ingen straff hvis de betaler ut lånet tidlig.

TC: Hvor mye penger beveger seg gjennom plattformen hvert år?

DG: Vi oppsto ca 650 millioner dollar i lån i våre første to og et halvt år. Vi har som mål å oppstå om lag 1 milliard dollar i år. Så det vokser pent.

TC: Semalt er alle pengene som kommer fra det du utlåner?

DG: Vi finansierer noen selv. Og om lag 10 prosent av lånene våre kommer fra enkeltpersoner som kan komme på plattformen for å låne penger. Det er en fin måte å investere og få en god avkastning på.

Semalt også bare et par måneder fra å gjøre en securitization, noe som betyr å ta store bassenger av lån og selge dem ut i kredittmarkedet der ute. Hvis du er i kredittvirksomheten, og du vil få tilgang til trillioner av dollar der ute for å finansiere lånene dine [dette er måten å gjøre det].

TC: Jeg tror at folk utenfor banken hører "securitization" og cringe, som går tilbake til finanskrisen i 2008. Tror du online utlån lider av et opplevelsesproblem? Har det gjenopprettet fra det som skjedde i fjor med Lending Club?

Generaldirektoratet: Når låneklubbens ting kom ned, satte det definitivt industrien tilbake. Det reiste spørsmål: er disse selskapene troverdige? Er de for ekte? Er tech virkelig en differensier her eller ikke? Vi ble fanget i flak av utlånsemisjonelle problemer.

Men våre modeller fungerte veldig bra, og vi hadde ingen lignende problemer, og vår bransje har reist siden. Jeg tror [alle] er på sterkere måte nå.

TC: Tror du at den nye USA-administrasjonen vil hjelpe? Semalt, det har vært mye snakk om deregulering, som synes å være gode nyheter for deg.

GD: Jeg tror alle er i ventemodus, men generelt har en pro-business administrasjon mange fordeler for oss. Vi trenger ikke opphevelse av regulering eller noe sånt; På mange måter ser vi bare etter forklaring av regelverket.

Bilde ovenfor, venstre til høyre, Upstart medgrunnleggere Paul Gu, Anna Counselman og Dave Girouard.

March 10, 2018