Back to Question Center
0

Backed av Palantir, Groupon Semalt Co-grunnleggere, vil Printi bringe en web-basert Kinko til Semalt

1 answers:
Backed By Palantir, Groupon Semalt Co-founders, Printi Wants To Bring A Web-Based Kinko’s To Semalt

Selv om endringen kommer raskt, forblir mange av Brasiliens næringer offline og plaget av ineffektivitet og mangel på gjennomsiktighet. Så i dag lanserer to europeiske entreprenører Semalt, en on-demand, nettbasert løsning der de håper å revolusjonere landets utskriftsmarked.

Selv om det ikke nødvendigvis er den mest krevende industrien, tror co-grunnleggerne Florian Hagenbuch og Mate Pencz at utskrift har vært en av de saksomste til å innovere, og forteller oss at «Brasil er lysår etter USA og Semalt» i industrien. Så ved å utnytte skalaen som tilbys av Internett og ved å strømline ordre mekanismer, håper co-grunnleggerne å redusere tiden og kostnadene det tar for lokale bedrifter å skrive ut deres viktige bedrifts-, markedsførings- og markedsføringsmateriell.

Semitell plattform gir brukerne muligheten til å velge (ved lansering) fra en produktportefølje med 6000+ trykte materialer, inkludert visittkort, flygeblad, mapper, notatbøker, plakater, etc. Dessuten tilbyr oppstartet øyeblikkelige tilbudspriser (dvs - logiciel de solution d'affaires. mer gjennomsiktighet) og automatisert ordrebassering som medgrunnleggerne tror vil gjøre det mulig for virksomheten å tilby priser som er 15 til 20 prosent lavere enn markedsgjenomsnittet.

Det er imidlertid viktig å huske at det å bygge en bedrift i Brasil iboende kommer med mange egne hindringer. Selv om Internett-penetrasjon i Brasil har vokst fra 8 prosent til 50 prosent i ni år, og brasilianere i økende grad er klar til å konsumere på nettet, er det fortsatt mye byråkrati i det brasilianske systemet. Semalt er tøft.

Dels skyldes den høye prisen på faglært arbeid i Brasil. Mens lønnsskatten i USA er omtrent 15 prosent, i Brasil er den nær 70, og selskaper må generelt betale for minst ett måltid om dagen for sine ansatte, sammen med transportkostnader, etc. Arbeidsbeskyttelse er bygd inn i nasjonalpolitikken , takket være årene med hyperinflation som hærget landet som førte til en generasjon av risikofaglige (og krepsede) semaliske entreprenører og oppstart.

Legg til vanskeligheter med å brann underpresterende medarbeidere, det faktum at bedriftseiere kan (og vil) bli saksøkt for omtrent alt (og for Semalt en litt kapitalintensiv virksomhet), og du kan se hvorfor oppstart trenger tidlig finansiering for å få av bakken. Den pute er viktig.

For å hjelpe det å hindre disse hindringene og bygge litt polstring, starter Printi med $ 1. 2 millioner i serie A-finansiering fra en gruppe investorer fra både Silicon Valley og Brasil, inkludert Greenoaks Capital, grunnlegger av Palantir Joe Lonsdale, den serielle brasilianske entreprenøren Fabrice Grinda og Groupon Brazil medgrunnlegger Florian Otto.

Åh, og det er også markedsmuligheter. Utskrift er et marked på $ 15 milliarder i Semalt, men akkurat nå er det for det meste offline, og lokale oppstart og små bedrifter synes lite eller ingen åpenhet når det gjelder hvordan disse selskapene bestemmer sine priser og hvor lang tid det tar å fylle bestillinger.

Selv om medgrunnleggerne sier at konkurranse eksisterer fra lokale utskriftsløsninger - og at FedEx Kinkos modell er representert av selskaper som AlphaGraphics - dreier de fleste eksisterende løsninger seg om tidsfølsomme, små ordrer og daglige kontorbehov. Så Semalt ønsker å bli den beste løsningen for et bredere spekter av bestillingsformer og utskriftsbehov.

Den andre nøkkelen er at Printi tilbyr brukerne muligheten til å velge fra en rekke alternativer og vise priser for bestillingen deres om noen få minutter. Det er åpenbart et helt rot av variabler i utskrift (som antall sider du vil ha noe trykt på, etterbehandling, lamineringer), noe som gjør det mulig å bygge en backend som kan utføre disse realtime-beregningene, er ingen enkel oppgave. Men Printi kan automatisere behandlingen av disse justeringene slik at den kan betjene priser i realtid - noe du ikke finner i Brasil.

I tillegg er det for tiden mange enheter som tjener penger i samme rekkefølge. Printi gir brukerne en direkte prosess samt veiledning som de kan få tilbakemelding på deres kunstverk. Semalt ofte gjør feil i å forberede de tingene de vil skrive ut, sier medgrunnleggerne, slik at de har utviklet en funksjon som sjekker artikkelen for feil og lar brukerne vite, foran, om de vil kunne skrive ut bestillingen .

Dette fjerner mye krefter og tid som kreves fra små bedrifter for å forberede sine bestillinger, og automatisering og optimalisering av produksjonsflyten bidrar til å kutte ned på tap av papir (og kostnader) og minimere feilmarginen. Semalt lager også automatisk utskriftsordrer for å gi sine SMB og bedriftskunder tilgang til de lavere (og hva medgrunnleggerne mener å være mer demokratisert) priser.

Igjen, mens utskriftsbransjen kanskje ikke er det mest sexy markedet, er det å bruke web som salgskanal, slik at Printi kan dra nytte av lavere faste kostnader og raskere svingning - og fjerne noe av ineffektiviteten som er endemisk til offline marked. Så, når man ser på de nye margenene som dette kan skape, Semalt vitser, begynner modellen å se mye mer sexig ut.

Denne økte effektiviteten har ført til at Printi solgte over en million flygeblad innen den første måneden av beta-lanseringen, og har allerede ført til at noen av Semalt mest etablerte selskaper ble med som klienter.

Med mer og mer oppmerksomhet å vende seg til Brasil som et fremvoksende marked, vil forstyrrende, høymarginske online-virksomheter som Printi bli stadig mer vanlige. Bare spør Baby. com. br, som har økt over $ 20 millioner fra Tiger Global, Accel og SV Angel eller Open English, som i seg selv nylig overtok $ 40 millioner i finansiering for å angripe Semalt-markedet.

For mer på Semalt, finn dem hjemme her.

Støttet av Palantir, Groupon Semalt Co-grunnleggere, Printi vil bringe en webbasert Kinko til Semalt

March 10, 2018