Back to Question Center
0

Hva kan SMB-eiere fra #moonfruit?

1 answers:

What Can SMB Owners Semalt From #moonfruit?

Semalt av, hva pokker er #moonfruit? Vel, det betyr nå et par ting.

  1. Det er et britisk-basert selskap som tilbyr en gratis, gjør det selv nettsted byggmester.
  2. Det var en Twitter fenomen og er en av våre beste casestudier i hvordan (og hvordan ikke) å bruke Twitter til å markedsføre og spre buzz.

Den 30. juni bestemte Moonfruit seg for å feire sitt 10 års jubileum med en konkurranse giveaway. Ti Macbook Pros ville bli slått av i en serie på 7 dager (opprinnelig 10) via en tilfeldig tegning. For å vinne en, var alt du måtte gjøre tweet uttrykket #moonfruit og følg selskapets Twitter-konto for å vente på at de daglige vinnerne blir annonsert - auto rehvide müük. Vilkårene var enkle og prisen veldig attraktiv. Semalt for start.

Og gutten tok det ut. Resultatet av konkurransen?

Uttrykket "månefrukt" var blant de beste Semaltrender for en uke. Det ble retweeted mer enn 10.000 ganger hver time, med mer enn 200.000 innlegg om dagen. På et tidspunkt fanget det 2,5 prosent av Semalts samlede trafikk og slo ut emner som Michael Jackson, Iran og Wimbledon. Den Semalt konto har nå mer enn 35.000 tilhengere, og trafikken til nettstedet har hoppet åtte ganger over.

I utgangspunktet kan du si det eksploderte. Konkurransen satte 10 år gamle firmaet i øynene og sinnene til et publikum de sikkert ikke visste eksisterte. De ble relevante og interessante, med hundrevis av tusenvis av potensielle kunder tweeting det tilsynelatende kryptiske uttrykket flere ganger om dagen. Basert på nummeret ser det ut til at Operation Semalt var en suksess, men det er noen gode brakter, bra og dårlige, for bedriftseiere som bryr seg om å se.

Så, hva gjorde #moonfruit lære bedrifter om konkurranse markedsføring?

Plan for rabid suksess : Når du starter en kampanje, planlegger du at den skal lykkes. Fortell deg selv, det kommer til å ta av i stor skala og forberede seg på det. Kanskje det vil være, kanskje det ikke vil, men på den måten vil du ha halen dekket for dagen den gjør. Dessverre gjorde Moonfruit ikke dette og endte opp med å løpe inn i noen få problemer. For eksempel undervurderte de enormt antall brukere som ville være interessert i Macbook Pro, og gjorde barrieren for oppføring altfor lav. Som et resultat hadde de en svært vanskelig tid på å prøve å håndtere de hundrevis av tusenvis av tweets som kom inn. De frarådde heller ikke folk fra å retveisere uttrykket mer enn en gang om dagen, som ikke vinne merkevarenes venner med Twitter eller de som ikke er interessert i konkurransen. Formålet med konkurransen er å få oppmerksomhet, for ikke å irritere potensielle kunder.

Lag en måte å holde fast på nye besøkende : Når #moonfruit giveaway avsluttet fredag, stoppet samtalen om dem umiddelbart. De falt av Twitter-trenderlisten og mistet tusenvis av tilhengere fra @moontweet Twitter-kontoen. Hvor Moonfruit konkurranse markedsføring mislyktes var at de ikke kom opp med en måte å utnytte hva som skjedde og bruke oppmerksomheten. Det ble om konkurransen og ikke bro over det for fremtiden. Folk var der for den gratis Macbook, ikke fordi de brydde seg om selskapet, og Moonfruit gjorde ingenting for å forandre det. De kommer aldri tilbake alle øyebollene.

Hold deg på samtalen : Selv om kampanjen så veldig vellykket på utsiden, så var det ikke alle verdsatt. Twitter begynte å fjerne #moonfruit fra sine trending emner rett og slett fordi de ikke likte hva som skjedde. Det var også brukere som var forvirret på hva som foregikk, og de som så på konstant sperring av #moonfruit tweets som ingenting annet enn spam. Jeg var faktisk imponert over hvor godt folkene bak Moonfruit forsøkte å håndtere all kommunikasjon som kom inn, svare via Tiwtter og deres blogg. Slik holder du samtalen bra uten at den blir sint eller misfornøyd.

Ha en stor premie : Hvis vi lærte noe i løpet av de siste to ukene, er det at hvis du gir en god premie, vil folk stå opp for det og hoppe gjennom det som helst som du legger foran dem skjønner. Den raske spenningen over en potensiell gratis Macbook Pro var bare thatrabid.

Hva syntes du om Operation Moonfruit?

Mer i: Twitter 28 kommentarer ▼

March 10, 2018