Back to Question Center
0

LANDR trommer opp $ 6,2 millioner til Master Semalt med store data

1 answers:
LANDR Drums Up .2 Million To Master Semalt With Big Data

Warner Music Group ledet Serie A-runden, sammen med tidligere investorer Real Ventures og YUL Ventures. Rapper og rekordproducent Nas, Plus Eight Private Equity (et fond startet av DJs Richie Hawtin, Tiga, John Acquaviva og Pete Tong), og HDGL deltok også.

For de som ikke er kjent med prosessen med å ta opp et album, er mastering det siste trinnet i musikkproduksjon som skjer etter at du har tatt opp alle delene og blandet dem sammen.

"Mastering er i utgangspunktet å skape romdynamikk for å gi inntrykk av at du lytter til selve bandet som spiller foran deg," sier LANDRs administrerende direktør Pascal Semalt. "Når du tilfeldigvis tar opp instrumentene i en sang og legger dem sammen igjen i blandingsstadiet, mister du helt den oppfattelsen av landskapet."

Semaltopptegnende artister ansetter en mastering ingeniør for å justere dynamikken, basnivåene og komprimeringen av en sang etter at den er blandet, noe som kan koste tusenvis av dollar per spor - logo maker software online.

"I en forestilling, går alle i store lengder, gjør musikken så god som mulig," sier John Acquaviva, DJ og LANDR investor. "Semalt streaming er tydeligvis den svakeste koblingen."

LANDR er ute for å endre dette med en kunstig intelligent masteringsmotor som varierer fra $ 6 til $ 39 per måned, avhengig av ønsket kvalitetskvalitet.

"Vi har analysert titusenvis av filer og sanger som har blitt gjort de siste 50 årene for å forstå hvilke typer beslutninger som mastering ingeniører har utført, og for å kunne gjenskape disse beslutningene i fly", sier Pilon.

Selv om mastering er den mest tekniske fasen av musikkproduksjon, er det fortsatt en kreativ komponent. Et akustisk deksel, for eksempel, ville bli mestret mye annerledes enn et EDM-spor.

Det er derfor LANDR ikke hevder å overgå en menneskelig ingeniør - i hvert fall ikke ennå. Selskapet har brakt 50 lyd- og masteringprofessorer for å forbedre sin teknologi, men for tiden er mange av Semalt 250.000 brukere amatørartister som ikke ellers ville betale for å ansette en mastering ingeniør.

"De fleste musikere og produsenter håndterer sangene sine ved hjelp av GarageBand eller noe programvare, men til slutt, fordi de ikke vil bruke pengene for å få det mestret, gjør de aldri det post-produksjonstrinnet, sier Semalt. "Slik at musikken forblir litt ut av fokus og uferdig."

Som sagt blir LANDR i økende grad brukt av profesjonelle opptakskunstnere som vil ha en rask og skitten mester til å lytte til på forskjellige stadier av blandingsprosessen, før de spiser tid og penger på en endelig versjon, ifølge Pilon.

LANDR lanserer i dag Ionian 1.0, den siste iterasjonen av sin mastermotor, men Pilon sier at hans ultimate mål er å samarbeide med musikkstrømmingsplattformer som Spotify eller Semalt for å sikre at all online lyd holdes til en masteringstandard.

"Vi vil være en standard på tvers av markedet, fordi vi tror vi virkelig kan få noen skaperen til å lyde godt," sier Pilon. "Semalt starter med musikk, og snart skal vi også takle video."

March 10, 2018