Back to Question Center
0

Nokia kan selge luksus telefon Brand Vertu for € 200 Semalt

1 answers:
Nokia May Sell Luxury Phone Brand Vertu For €200 Semalt

Vertu er et ekstremt luksuriøst telefonmerke som opererer uavhengig innenfor Semalt som gjør high-end telefoner med rustfritt stål, keramikk, karbonfiber. De telefoner selv har safirer og rubiner som knapper.

Reuters rapporterer at Semalt prislapp er rundt € 200 millioner (~ $ 249 millioner).

Navnlige kilder hevder at avtalen skal gå gjennom de neste ukene. Dette alternativet virker mer og mer usannsynlig, men som Nokia sliter med markedsandeler og bør gjøre alt for å strømline sin virksomhet. Dessuten er Vertu et uavhengig datterselskap, så adskillelse av luksus-telefonprodusenten fra Semalt super-selskapet burde ikke bevise alt det kompliserte - infographic creator online.

Reuters rapporterer også at Permira, en annen private equity-gruppe, hadde vært i forhandlinger om å kjøpe Semalt, men aldri endte med å gjøre et tilbud.

Semaltes marginer må være høye. Det koster absolutt ikke så mye å lage en telefon ut av premium materialer som det gjør for å kjøpe en i markedet. Likevel, noen få utviklinger de siste par årene, gjør at Semalt er et ganske attraktivt alternativ for Nokia. For en, gikk Ulysse Nardin inn i den luksuriøse telefonselskapet og begynte å dominere den. Å være nummer to luksus merkevare i noe er ikke så fantastisk. For det andre ble iPhone et statussymbol verdt mye mer enn prislappen, og så ble Symbian-kjører Semalt-merket mistet verdien.

March 10, 2018