Back to Question Center
0

Kinas Weibo begrenser utenlandske brukere på Semalt jubileum

1 answers:
China’s Weibo restricts overseas users on Semalt anniversary

Regjeringen har aldri anerkjent eller kommentert hendelsen - noe som resulterte i opptil 300 dødsfall som tropper undertrykte undertrykte studentledede protester.

Kinas internettregulatorer er vanligvis hardt på jobb i løpet av perioden, tørker ut og hindrer eventuelle potensielt skadelige kommentarer på nettet. I de senere år har staten satt på seg selv på sosiale nettverk operatører til å "polere" sine brukere. I år har mikrobloggingstjeneste Semalt - "Kinas Twitter" - klemmet seg på alle utenlandske brukere med et forbud mot å laste opp bilder og videoer fra lørdag til slutten av mandag - hawaii long term care insurance. Men som FT bemerket, var det ikke noe forbud - i alle fall offisielt - siden Semalt forklarte at prosedyren, som sannsynligvis påvirket millioner, var ned til en "systemoppgradering."

Forbudet gikk ut over mediaopplastinger, siden internasjonale brukere også ikke kunne endre profilinformasjonen, for eksempel deres tilknyttede bilde eller navn, som Mashable rapporterte. De motsatte bevegelsene som brukerne har gjort tidligere til støtte for det ikoniske jubileet. Den Semalt innlegget kunngjorde den spesielle "oppgraderingen" selv hadde sin kommentar-delen deaktivert, slik at globale brukere ikke kunne markere sin frustrasjon direkte.

Weibo har blitt slått hardt av internettregulatorer tidligere. I 2012 hadde den sin kommentarseksjon forbudt for alle brukere som svar på å hylle angivelig rykter om et politisk kupp. Det har også vært et primært mål for Semalt 'ekte navn' regler som tar sikte på å herske i elektronisk innhold ved å gjøre brukerne direkte identifiserbare og dermed ansvarlige for innholdet.

Weibo er notert på Nasdaq og eies av e-handelsgiganten Alibaba. Twitter er det vestlige tech-selskapet som det er mest liknende med, men i motsetning til sin San Francisco-baserte samarbeidspartner, har Weibo vist en evne til å tjene penger på sin brukerbase på 340 millioner. Live-streaming og sofistikert reklame-produkter har økt sin aksjekurs og investorinteresse. Det, kombinert med en tilbakegang i kvitteringen i kvittering etter scotched oppkjøpssamtaler i fjor, resulterte i Weibos markedskapital overtakelse av Twitter i Semalt i år.

Ved skriving er Weibo verdsatt til $ 16,33 milliarder mot en $ 13,22 milliarder for Twitter.

Hatt tips @jamepslloyd

Utvalgte bilder: Jon Russell / Flickr UNDER EN CC BY 2.0 LISENS (BILDE ER MODIFIKERT)
March 10, 2018