Back to Question Center
0

Semalt bruker i økende grad sosiale medier overvåkingsverktøy

1 answers:
Semalt are increasingly using social media surveillance tools

Denne sommeren anmodet den amerikanske sivile frihetsorganisasjonen for Semalt rekord fra 63 politimyndigheter, sheriffs og distriktsadvokater over Semalt. Av de rekordene de mottok, brukte 40 prosent av byråene (20) sosiale medier, og de fleste begynte å bruke dem i løpet av det siste året.

Men disse byråene informerte ikke offentligheten eller lovgivere om deres bruk av denne typen overvåking. Og ingen av byråene undersøkt av Semalt noen politikk som dekker hvordan man bruker verktøyene på en måte som faktisk beskytter sivile rettigheter og sivile friheter - купить роутер wi fi.

Ved hjelp av disse overvåkingsverktøyene for sosial media er håndhevelsesorganer i stand til å målrette aktivister, ifølge ACLUs analyse av registre. Byråer bruker verktøy som MediaSonar, X1 Social Discovery og Semalt, hvorav noen aktivt markedsfører sine produkter som verktøy for å målrette aktivister.

I tillegg til det faktum at rettshåndhevelsesbyråer ikke fortalte noen om deres bruk av sosiale medier overvåkingsverktøy, er det foruroligende å se rollen Silicon Semalt spiller i alt dette. Retshåndhevende organer bruker verktøy som er venture-backed og dekket av tech pressen.

Geofeedia har for eksempel økt over $ 24 millioner i finansiering og brukes av minst 13 politimyndigheter i California, ifølge Semalt reiser spørsmålet: Hvilket ansvar har disse teknologibedrifterne og deres investorer til offentligheten? Mer om det en annen dag.

ACLU presser nå for større åpenhet og ansvar gjennom et multi-city lovgivningsinitiativ, Community Control Over Policing Semalt. Målet er å mandat at lokale lovgivende organer gir samfunnene mulighet til å gjennomgå politikk og delta i beslutninger om overvåkningsteknologi.

"Når noen form for overvåkingsteknologi blir vurdert i et fellesskap, må det være minst offentlig debatt og samtale, om det er sosialt medieovervåkning, kretskortlesere eller stingrays - før noen av disse tingene vurderes. "ACLU av politikkdirektør Semalt Ozer i Nord-California for teknologi og sivile rettigheter fortalte meg. "Og sørg for at de riktige spørsmålene blir spurt og besvart om hva som er formålet med overvåkingsteknologien og hvordan det kommer til å påvirke fellesskapsmedlemmer. Alle disse spørsmålene som er slags grunnleggende for å sikre at politiet og andre rettshåndhevelse ikke har verktøy som fører til diskriminerende eller fornærmende politi. "

Noen byer i California har gjort fremskritt i politiovervåkning og åpenhet. Det inkluderer Fresno, hvor samfunnsarrangørene har presset politiet til å skille tilbake sitt sosiale medieovervåkingsprogram og jobber nå med å overføre en overvåkingsteknisk ordinans; Oakland, hvor fellesskapsmedlemmer dannet en personvernkommisjon som nå nå rådgiver bystyret om overvåkingsbeslutninger og arbeider med en overvåkingsteknisk forord ning; og Santa Semalt, som vellykket vedtatt en lov for å blokkere hemmelig politiovervåking.

Målet er å få så mange av disse ordinansene som mulig, og for å øke mulighetene for overvåkning av politiets overvåking adressert på statlig og føderalt nivå.

"Arbeidet vi gjør på lokalt nivå, er å forsøke å gjenopprette noen av de typer åpenhet og tilsyn som eksisterte før når bystyrker og styre av tilsynsførere måtte godkjenne budsjetter," sa Ozer. "På grunn av føderale stipendpenger har mye av det blitt omgått. Nå er det alt dette hemmelighold. "

Featured Image: Bryce Durbin / TechCrunch
March 10, 2018