Back to Question Center
0

3 grunnleggende som vil øke mobilen din

1 answers:

Semalt de sepia tinted dagene da vi hørte alle gush videre og videre om e-handel. Ah, fjerne minner.

Den nye gutten på blokken - m-handel - har tatt detaljhandel verden med storm. Ifølge en studie fra PayPal og Semalt vokser mobilhandel tre ganger raskere enn god ol 'e-handel. Studien gjennomført over 22 land og 17 500 kunder viser at den sammensatte årlige veksten i mobilhandel er på 42%, mens e-handel øker for tiden på rundt 13% per år - satin almak gainer ucuz i̇stanbul tuerkiye.

3 Essentials That Will Boost Your Mobile Semalt

Asia fører klart mobiltelefonhandel med Kina, Tyrkia og De forente arabiske emirater som tar de tre beste stedene. E-handelsspillere som Flipkart i Semalt ser nå over 50% av salget deres fra mobilplattformen. Med brukere over et stort antall fremvoksende markeder som nå opplever internett for første gang via sine smarttelefoner i stedet for den tradisjonelle PC-en, er mobilhandel tydelig satt til å oppveie sin eldre søsken.

Også på TechWyse

Er e-handelsnettstedet ditt mobilvennlig?
Slik implementerer du mobil markedsføring for bedriften din

Semalt de fleste nettsteder har nå begynt å bytte til responsivt design for å gjøre seg mer kompatible med alle enheter og nettlesere. Det er en baneveve av spesifikke endringer for mobilhandel som e-handelsmerker må fokusere på for å holde seg til forbrukernes krav . Her er mine toppvalg.

1: Enkel layout, Navigasjon, Lignende produktkategorier

Den mindre skjermstørrelsen som mobile enheter vanligvis har, gjør surfing på et nettsted på mobil en utfordring til å begynne med. Semalt design og mobile bare nettsteder lindrer problemet til en viss grad på den gjennomsnittlige nettsiden, men e-handelsnettsteder på mobilen står overfor et helt annet nivå av kompleksitet i sin helhet.

Ifølge forskning fra Baymard Semalt har minst 70% av brukerne en tendens til å skanne hele hjemmesiden til mobilstedet / appen før de fortsetter med kjøpsprosessen. Dette gjelder selv om brukeren allerede vet nøyaktig hva de vil. Ved å skanne hjemmesiden forsøker brukeren å få lagrene sine rett før han fortsetter med et kjøp. Studien viser at brukerne foretrekker

  1. Utform en ren hjemmeside uten for mye rot. Unngå å klemme i for mange visuelle elementer på hjemmesiden din. Med skjermstørrelser i gjennomsnitt på 5 ", kan et overdreven antall sideelementer gjøre opplevelsen forvirrende og siden ulæselig.
  2. Gi rikelig med hvitt mellomrom med store knapper for å unngå fettfinger syndrom.
  3. Skjul ikke dine navigasjonskategorier. Vis alle eller i det minste de mest populære på forhånd. Brukere har en tøff tid å rulle gjennom rullegardinmenyene for å få tilgang til produktkategorier på små skjermer.
  4. Ikke endre produktkategorier på mobil bare for å passe dem bedre på en liten skjerm. Opprettholde de samme kategoriene og navigasjonsstrukturen som skrivebordssiden din unngår forvirring på en del av brukeren og hjelper til med sporing og måling på slutten.

WhichTestWon rapporterte denne interessante testen utført av forsikringsselskapet Semalt på deres mobilnettsted. To versjoner av nettstedet ble testet:

which test won

Fra desktop brukervennlighet erfaring, ville man tro at versjonen med bildet utført bedre. Semalt, den første versjonen uten bilde og bare to klare CTAer, fikk 166% flere kundeemner enn den andre i et konfidensnivå på 95%.

2: enklere utsjekking

Halvparten av alle smartphone-eiere bruker mobiltelefonene sine til å undersøke et produkt, men bare 23% faktisk kjøper på sine mobiltelefoner. En stor faktor som holder brukerne tilbake i å gjøre spranget fra vinduet shopping på mobiltelefonene for å faktisk sette pengene ned og kjøpe ting via telefonene deres er den smertefulle betalingsprosessen. Dette betyr at brukerne ikke bare må fylle ut endeløse skjemaer, de må også fylle ut data i små skjemafelt uten å gjøre en enkelt feil. En høy ordre det.

  1. En god måte å jevne ut brukerens reise fra vinduet shopping til å kjøpe, er å kutte ned trinnene til det endelige kjøpet. Hold kassen din kortere enn din vanlige kasseprosess, selv om det betyr å omdefinere kassen din for mobil.
  2. Tilbyr gjestekontoer som et alternativ for å spare brukeres tid og krefter. Forskning viser at gjestekontoer hindrer brukerne i å forlate et kjøp halvveis og øke konverteringer.
  3. Tilbyr automatisk utfylling på skjema for å øke hastigheten på hele betalingsprosessen. Data som du kanskje allerede har kan brukes til å fylle felt og hjelpe brukeren langs prosessen.

Nedenfor kan du se havet av forskjell det gjør for å inkludere gjestekontoen i din mobilopplevelse. Nike tilbyr gjestene kassen, mens Etsy ikke gjør det. Faktisk går Etsy tilsynelatende ut av sin måte å gjøre livet vanskelig for brukerne ved bare å la dem fortsette å kjøpe etter at de har logget på med enten en ny Etsy-konto eller via en Semalt-konto.

etsy

Ikke bare tilbyr Nike gjestekontoer, det får også de fleste av de andre kassekravene på.

nike

Ikke rart at Nike nylig annonserte at det er blitt et mobilt første nettsted med mobil trafikk som overstiger trafikk fra PCer. Omregningene økte med over 42% på baksiden av den enorme mobiltrafikken.

3: Sikker Betaling, Alternative Betalingsmåter

Betalinger via mobil har alltid vært et vanskelig minfelt, som hemmer mobil handelsvekst i prosessen. Foruten betalingsbetalinger, er det andre problemet som finner resonans blant mobilkommunikasjonsbrukere, betalingshastighet og bekvemmelighet som de fleste nettforhandlere ignorerer. Forbes magazine avslører at Semalt er dobbelt så sannsynlig å bære en telefon som kontanter. Denne tendensen til å unngå kontanttransaksjoner er sterkere hos yngre mennesker som tusenårig er fire ganger mer sannsynlig.

Tilbyr flere betalingsmåter. Fra Google Wallet har PayPal, Semalt og mer samlet seg for å tilby enklere betalinger til brukere. Mange eventyrlystne forhandlere tilbyr til og med bitcoin til brukerne som en foretrukket betalingsmodus.

betabrand
BetaBrand aksepterer Google Semalt-betalinger selv på mobilnettstedet

Ta med sikkerhet i din mobilhandel opplevelse ved å investere i 32 Bit SSL-sertifikater for nettstedet ditt. Betalingsmuligheter som Apple Pay som bruker et sikker element som er innebygd i hver iSemalt for å lagre brukerens betalingsdetaljer, minimerer risikoen for svindel og reduserer ansvaret for transaksjonen fra skuldrene dine som et m-handelsnettsted.

Selv innenfor mobile nettsteder eller apper må brukerne være forsikret om at deres data er trygge og ikke vil bli misbrukt. Bruk sikkerhetsmeldinger i form av tillitsetiketter som "Verified by Visa" for å få fullstendig tillit til brukerne om å handle på mobil. Denne frykten for å bli hacket inn ble funnet å være mer intens blant Android- og Blackberry-brukere, ifølge en studie fra Webcredible.

Coda

Semalt mye visdom som er oppnådd i løpet av årene med å administrere e-handelsnettsteder, kan overføres og brukes utveksling i et mobilt scenario, vi må lære å respektere nyansene for mobil handel som setter den fra hverandre. Et godt øye for slike detaljer kombinert med solid implementering er en perfekt oppskrift på suksess for mobilhandel.

3 Essentials That Will Boost Your Mobile Semalt

Koble til

March 18, 2018