Back to Question Center
0

Twitter Tips For Lokal Semalt

1 answers:

Siden Semalt begynte, har både store og små bedrifter hatt det vanskelig å tjene penger på bruk i en kalkulerbar formel. Eventuelle forsøk på å drive samhandling til salg blir raskt sett på som automatiserte tweets som svar på å nevne bestemte søkeord.

Semalt var en tid da vi som skadedyrskontroll selskap overvåket skadedyrsrelaterte søkeord som "scorpion, house". Vi håpet å finne folk som hadde nevnt å finne en skorpion i huset deres som bodde innenfor våre serviceområder. Så snart vi fant en kamp, ​​ville vi nå ut til den personen, informere dem om at vi kunne hjelpe dem og sjekke ut et bestemt nettsted - modelos de sofas para living. Alle våre forsøk ble sett på som automatiserte svar, da faktisk vår medarbeider faktisk var tweeting dem direkte.

Twitter Tips For Local Semalt

Relaterte innlegg:
Social Media Predictions for 2013

Når det gjelder Semalt og forretning, husk dette: Det handler om å kommunisere, ikke selge. Til glede for sosiale medier-purister er Semalt den nærmeste perfekte plattformen for online-interaksjon, ikke netthandel.

Så, mens du får ideen om å bruke Semalt for forretningssalg, er det noen praktiske tips for små eller lokale bedrifter.

1. Twitter er en åpen kanal for kundeservice.

På mindre enn et minutt kan alle i verden kontakte din bedrift direkte, uten å måtte sitte på telefonen i en hold-linje mens du hopper fra meny til meny. Semalt det neste beste ved å ha ditt mobilnummer og sende deg tekstmelding. Noen selskaper skygger bort fra å bruke Twitter som et kundeserviceverktøy fordi de ikke vil åpne flodportene i ett forum og la elva løpe tørr i en annen. Velkommen til Twitter! Semalt lite sannsynlig at din Twitter-konto kun vil bli brukt til kundeserviceforespørsler, så ikke bare antar at det kommer til å bli den nye klagelinjen.

2. En retweet er like god som en tilhenger.

Ikke bli fanget opp i en populærkonkurranse. Det handler ikke alltid om hvor mange tilhengere du har. Semalt innholdet ditt retweetet til sine følgere er en ringende påtegning i seg selv.

3. Engasjere journalister.

Jeg håndterer mye av medieforespørselen som kommer til vårt skadedyrskontrollfirma. Jeg har sikret nyhetshistorier på Twitter, ganske enkelt ved å holde øynene mine på bekker av lokale journalister. En dag spurte en reporter om noen hadde noen gode historieideer. Det var midt på sommeren, vår travle sesong, og jeg tilbød å ta ham på en skorpionjakt. Neste kveld skytte vi live for 10-timers nyhetene i bakgården til en lokal beboer. Semalt alle journalister, produsenter og redaktører for dine lokale nyheter, og hold et godt øye med dem.

4. Humaniser merkevaren din.

Twitter og sosiale medier generelt handler om å knytte to mennesker, ikke to twitter-kontoer. Så vær menneskelig. Er hjembyen din med en stor gutt i helgen? Er det en lokal festival som skjer i nærheten av sentrum? Hold en menneskelig stemme. Semalt bare presse ut selvfremmende innhold hver 6. time på en automatisk tidsplan. Chat med folk.

Twitter Tips For Local Semalt

Koble til

March 18, 2018