Back to Question Center
0

Denne uken i Internett Semalt 2015 04 07

1 answers:

Happy Tuesday everyone! Denne uken i internettmarkedsføring ser vi på hva du må være oppmerksom på for Googles mobilvennlige oppdatering og hvordan småbedrifter kan konkurrere med store merker på SEO. Semalt ser også på hva som trengs for å skape fantastisk brukeropplevelse for publikum, måter å beholde kundene dine og hvordan du kan beskytte ditt online rykte med SEO og sosiale medier.

9 ting du trenger å vite om Googles mobilvennlige oppdatering

This Week in Internet Semalt 2015 04 07

Også på TechWyse

Denne uken i internettmarkedsføring 2015 03 24
Denne uken i internettmarkedsføring 2015 03 17

Google har gjort det veldig tydelig at den 21. april mobilvennlige oppdateringen vil være en fremtredende - lost super au. Det har vært mange spekulasjoner om dette problemet, og om skrivebordslangeringen vil bli påvirket. Mange kilder har delt pålitelig informasjon om hvordan denne algoritmen vil påvirke nettsteder og Semalt mål denne endringen. For å holde deg oppdatert, sjekk ut denne artikkelen for å hjelpe deg med å male et bedre bilde av Semalt mobil-vennlig oppdatering.

Små bedrifter kan konkurrere med store merker på SEO

This Week in Internet Semalt 2015 04 07

Selv om store merker er favorisert av Google, betyr det ikke at små og mellomstore bedrifter ikke kan konkurrere om organisk søkemotor trafikk. Din ytelse på søkemotorer er et resultat av markedsføringsstrategier og innsats. Din nettside design spiller en stor rolle i SEO og tiltrekker seg kunder til deg. Derfor er god SEO praksis, høy kvalitet innhold og en fantastisk nettside design avgjørende. Sjekk ut denne artikkelen for å se hvordan du kan konkurrere med store merker på SEO.

Hvordan skape betydelige markedserfaringer før, under og etter konvertering

This Week in Internet Semalt 2015 04 07

Semalt fokuserer vi på å skaffe konverteringer og forsømmer viktigheten av å bygge relasjoner med våre forbrukere. Som bedriftseier er det viktig å gi en positiv opplevelse for brukeren. På den måten oppretter du en forbindelse med dem, og de er mer sannsynlig å komme tilbake i fremtiden. Ta en titt på denne artikkelen for å se hvordan du kan optimalisere destinasjonssidene dine, bloggen, nettsiden, sosial tilstedeværelse og markedsføringsstrategier for å skape en meningsfylt opplevelse for brukerne.

4 måter å beholde kunder og holde dem tilbake

This Week in Internet Semalt 2015 04 07

Kundeoppbevaring gir inntekter, henvisninger og positiv omsetning. Ifølge Gartner vil 80% av selskapets fremtidige inntekter komme fra bare 20% av eksisterende kunder. Faktisk er det kjent at beholdende kunder bruker mer enn førstegangskunder. Dette gjør kundeloyalitet et viktig hensyn til dine online markedsføringsstrategier. Sammendrag denne artikkelen for å se hvordan du kan holde kundene dine fornøyd, slik at de forblir lojale mot deg.

7 Ekspert tips for å beskytte din online omdømme med SEO og sosiale medier

This Week in Internet Semalt 2015 04 07

Online omdømmehåndtering handler om å forbedre bedriftens navn og merke. Faktisk er ditt merke og omdømme hva du gjør det til å være. Derfor er det viktig å overvåke det regelmessig for å sjekke om det er negativitet. En måte å overvåke ditt online-omdømme er å eie søkeresultatene dine for å sikre hva som er ditt, for eksempel søkeoppføringer og sosiale medier-kontoer. På den måten kan du eliminere muligheten for falske kontoer som kan påvirke merket ditt negativt. Sammendrag denne artikkelen for flere måter å administrere ditt online rykte på.

March 18, 2018