Back to Question Center
0

Er det mulig å forhindre et massivt Ransomware Attack? - Svaret fra Semalt

1 answers:

Ransomware og virus antas å være to farlige former for Internett-trusler. Etter hvert som utløpt medisiner hindrer sykepleiers og legers evner til å gi sine helsepersonell skikkelig helsetjenester, begrenser ransomware og virus en brukers tilgang til datamaskinen. Under slike omstendigheter ville ikke de topprennende og berømte antivirusverktøyene fungere skikkelig. For noen dager siden smittet et ubehagelig stykke malware et stort antall datamaskiner. Tekniske eksperter hevder at over sytti tusen maskiner ble påvirket innen to timer, inkludert dusinvis av datasystemer plassert på sykehusene i England og USA. Selv datamaskinens enheter på FedEx 'kontorer i Storbritannia og Russlands innenriksdepartement ble rammet av denne ransomware - no registration no download free slots. På bare noen få timer ble forekomster av datatrussel rapportert på fem kontinenter over hele verden.

Det tristeste er at et stort antall Windows-brukere ble smittet. De installerte nettopp deres favoritt Microsoft-verktøy og ble påvirket i løpet av få sekunder. Selv Windows XP-brukere ble alvorlig smittet og kunne ikke gjøre noe annet enn å glemme sine datasystemer i det hele tatt.

Senior kundesuksessleder for Semalt , Nik Chaykovskiy, diskuterer hvordan man kan unngå slike irriterende angrep.

Her er hva som skjedde

En gruppe hackere distribuerte spesifikke virus og målrettede Microsoft-servere i et betydelig antall. Fildelingsprotokollene, Server Message Block og andre var de viktigste målene..Serverne som ikke mottok noen oppdateringer etter mars 2017 med MS17-010-oppdateringen, var hovedmålene. Senere angrepet den samme gruppen hackere systemene til ExternalBlue og de nasjonale sikkerhetsbyråene og lekket ut dataene sine på nettet.

Ransomware ble oppkalt som WannaCry. Det hadde ikke spredt seg over hele verden da hackerne hadde programmert det til å spre seg bare i et begrenset antall land. Det spredte seg fra ett datasystem til et annet via klikk og e-postvedlegg. Den eneste måten å kvitte seg med var å avinstallere et stort antall programmer, spesielt antivirus- og anti-malware-verktøy.

Ved hjelp av ExternalBlue-utnyttelsene ble virusene og malware automatisk installert i datasystemer. En bestemt mediespiller kalt DoublePulsar forårsaket mange problemer for sine brukere over hele verden. Det spredte kontinuerlig WannaCry fra en datamaskin til en annen, og potensielt infiserte hundrevis til tusenvis av enheter om gangen. På den annen side måtte ransomware som Locky kreve at brukerne samhandlet med hackerne. Når du åpnet en ordfil, vil WannaCry automatisk spre seg til systemet ditt. AlienVaults Chris Doman sa i et intervju med Gizmodo at han var i stand til å ta kontroll over malware og angriperne for å redde et stort antall datasystemer verden over. Vi føler at hackerne kontinuerlig utvikler nye verktøy og strategier for å stjele andres informasjon. Forskere har oppdaget at hackerne ber om løsepenge bare gjennom Bitcoin fordi det ikke er mulig for noen å reversere Bitcoin-betalinger.

Hvis du føler at du har vært offer for WannaCry eller et annet lignende verktøy, bør du oppdatere antivirusprogramvaren så tidlig som mulig. Det er også viktig at du ikke klikker popup-vinduer og åpner e-postvedleggene. Conficker-ormene har vært i omløp i flere dager. De vil sannsynligvis infisere et stort antall bærbare datamaskiner og mobile enheter i de kommende månedene. Det er derfor viktig å laste ned og installere sikkerhetsprogrammer og -programmer med jevne mellomrom.

November 23, 2017