Back to Question Center
0

Semalt: 10 Email & Internet Svindel - Hvordan holde seg trygt?

1 answers:

Spam-e-postmeldinger har vært en konvensjonell metode for å lette nettkriminalitet på internett. Twitter og Facebook som de ledende plattformene for sosiale nettverk er de nye metodene i nettkriminalitet etter de gamle spam-e-postene.

Senior Sales Manager for Semalt , Ryan Johnson, spesifiserer spam e-post og internett svindel og hvordan å unngå dem.

1. Lotteri Svindel

En spam e-post innrammet for å være fra et offisielt lotteri selskap gratulerer og kunngjør penger vunnet av offeret selv når de ikke deltok i noen lotteri aktivitet.

Spam-e-postadressen er en svindel hvis den er en person, navnet på den adresserte mangler, lotteriet eksisterer ikke, og spammeldingen ber om sensitiv personlig informasjon - que equipo necesito para un estudio fotografico.

2. Survey Scam

Noen spam-e-postmeldinger som fører til svindel, kan komme som en invitasjon til en undersøkelsesaktivitet. Ved å klikke på lenken, lastes ned et program som spionerer på aktivitetene på datamaskinen som fører til å stjele passord, bankinformasjon og personlig informasjon som medfører at penger blir forsvunnet.

3. PayPal eller Online Credit Card Scam

En e-post som synes å være legitim fra et elektronisk pengeoverførings- eller kredittkortselskap, kan be om snarlig handling. Informasjonen fra offeret ender med å manipulere sin konto for å miste det tilgjengelige beløpet eller identitetstyveri.

I de fleste tilfeller er adressen til avsenderen mistenkelig, e-postadressen ikke har en bestemt adressat, den tilknyttede linken er ikke legitim, og e-posten inneholder en trussel mot offeret.

4. Mystery Shopper Scam

En spam e-post som lover mye penger ved å gjøre mystiske verker på nettet, er en svindel..Svindlere lover å betale deg for å handle online. Men man må betale for trening, eller de gir sin adresse for å motta en falsk sjekk.

5. Utenlandske Check Scam

Denne spam-e-posten innebærer en kongelig lydende avsender som trenger hjelp til å gjenopprette store pengesummer som holdes i en oversea-konto. Den adresserte blir lokket til å sende overførselsavgifter flere ganger uten å avgjøre avtalen.

6. Kappet profil

Online svindlere kan kapre en sosial mediekonto for å be om favoriseringer fra vennelisten i kontoen. Ofre for svindelen sender penger for å hjelpe vennene sine uten å være en kon.

7. Quiz Scam

Bortsett fra spam-e-postene, sender svindlere linker til spørrekonkurranser og spill som krever telefonnumre. Deltakelse i disse spillene avslører brukeren til svindel.

8. Mistenksom Foto Scam

En alarmerende melding delt på sosiale medier gir nysgjerrighet. En melding som tyder på at en eksponering av nakne bilder av brukeren utløser oppfordrer følgende koblinger som utsettes for hacking.

9. Skjult URL-svindel

Du kan motta en Twitter-invitasjon fra den mistenkelige brukeren. Ved å klikke på linken henvises det til nettsteder som kan ha nedlastbare spyware eller skadelig programvare uten din kunnskap.

10. Syk Baby Scam

Et lagt bilde av en syk baby på sosiale medier ber om donasjon av midler til behandling. Personer berørt av meldingen donerer og deler nyheten med andre mennesker uten å vite at det er en svindel.

For å være trygg, slette uønskede e-postmeldinger, ikke tro på premier og løfter om penger fra fremmede, søk noen forespørsel om penger på nettet, aldri avslør sensitiv personlig informasjon og aldri klikk på mistenkelige lenker.

November 23, 2017