Back to Question Center
0

Semalt: En Super Guide for å blokkere Referrer Spam i Google Analytics

1 answers:

Nik Chaykovskiy, ekspert fra Semalt , sikrer at henvisninger spam er et av problemene som webansvarlige for øyeblikket står overfor. Situasjonen har blitt verre gjennom årene, noe som betyr at noen et eller annet sted tjener mye penger fra å opprette henvisningspost.

Spøkelses- og henvisningspam

Spam har nå gjort veien til Google Analytics-rapporter. Spammere ser etter sårbarheter i systemet, slik at de kan vises i nettstedets datarapporter. De gjør dette med håp om at de gnist nok nysgjerrighet til det punktet at nettredaktøren besøker nettstedet deres for å se hvorfor de er i rapporten. Problemet er at de ikke øker trafikken - gestion du temps de travail gratuite. De gjør ikke engang det siden de er bots. De bruker JavaScrip-sporingskoden som brukes av Google Analytics til å opprette et varsel om at det var et besøk. De ender med å skape vital statistikk som sprettfrekvenser og andre elementer som brukes til å analysere engasjement. Det er viktig å blokkere henvisningspost hvis man trenger nøyaktige data, spesielt hvis de stoler på det for å gjøre markedsføringsbeslutninger.

Det blir vanskelig å blokkere henvisningsspam, spesielt siden spammerne jobber veldig fort, og øker frekvensen av spam-treff så vel som kildene. Det betyr at webmastere må forbedre på innsatsen de legger i eliminering og blacklisting disse kildene. Det er spesielt vanskelig for folk som har nye nettsteder som ikke mottar mye legitim trafikk. En økning i spamfrekvenser på slike nettsteder vil frembringe mer skjevhet, som kanskje vil være mer enn de daglige treffene det mottar.

Hvor lett er det?

En side belastning poster som et enkelt besøk. Spøkelsespammere bruker Google Analytics-sporingskoden og sender trafikkdata direkte til rapportene, og danner dermed et besøk. Det kan ta 0,001 sekunder å laste inn en enkelt side på en server et sted. Imidlertid kan de ha tvunget over 100 av disse smidde besøkene på Google-kontoene til mange andre nettsteder overalt. Det er ganske enkelt å kjøpe en enkelt vert. Så lenge spammere er sikre på avkastning, er det mye skade de kan gjøre med dem.

Løsninger som kommer opp kort

Noen teknikker er noen ganger så avanserte at løsningene som brukes for å blokkere henvisningspost ikke virker. En av dem er den mystiske onlinetjenesten kalt Darodar. Følgende metoder klarte ikke å fjerne den fra GA.

  • .htaccess-filen. Det virker ikke siden spøkelsespam ikke berører nettstedet
  • Henvisningslisenslisten. Det mangler oppdateringer.
  • Utelukkelsesfiltre. Det er utdatert metode, siden den bare fokuserer på fremtidig spam og ikke er tilbakevirkende for tidligere spamdatabaser.

Utelukkelsesfiltret kom nesten i nærheten av å eliminere Darodar-referansespammen. Den eneste begrensningen var at den ikke har en konstant og konsekvent oppdatert referansespammeliste.

The Missing Puzzle Piece

En handlingsløs løsning for å identifisere og blokkere henvisnings- og spøkelsesdata bør oppdateres meget, komme fra en bredere database og tilbakevirkende til tidligere informasjon. Basert på de tre elementene for en optimal løsning, er her en som virker.

Trinn 1: Bruk av segmenter for å ekskludere spam

Det er bedre å bruke segmenter siden de ikke endrer data permanent. Hvis man ved et uhell filtrerer ut ekte henvisninger mens du bruker filtre, kan du ikke få dem tilbake. Det er mulig å bygge på gamle data ved hjelp av segmenter, til tross for hvor lenge det har vært der. Man kan også bruke dem med tilbakevirkende kraft.

Trinn 2: Vedlikeholde ekskluderingslisten

Slack er et verktøy som webmastere kan bruke til å overvåke henvisningskilder. Den underretter brukeren om eventuelle nye henvisninger og gir dem en melding: om å hviteliste eller svarteliste en mistenkelig henvisningskilde.

1. Slakk mottar alle henvisninger, og

2. Den bruker en PHP for å sortere alle resultatene etter rekkefølge, og deretter slår den endelige listen til nettredaktøren for å se om noen ser ut til å være kjent. Hvis ikke,

3. Den videresender all mistenkt spam til en slakk kanal som gir brukeren et valg mellom en hviteliste eller en svarteliste. Uansett hvilket valg de velger, fører det til trinn 4,

4. Den omdirigerer til en side som bekrefter dommen som en valgbekreftelse.

5. Slakk lagrer og låser alle identifiserte spammere i databasen

6. Den endelige visning av rene data vil være i regex format. Kopier og lim det inn i Google Analytics.

Slack gjør at nettredaktørene kan oppdatere ekskluderingslisten minst fem ganger om dagen.

I virkeligheten kan flere løsninger virke:

Til tross for at dette er en velprøvd metode, ville det fungere enda bedre hvis nettredaktøren supplerer det med andre teknikker, bare for å sikre at de dekker alle baser. I tillegg til nevnte løsning:

  • Klikk på avkrysningsruten som ber Google Analytics om å ekskludere kjente roboter og edderkopper,
  • Bruk et "inkludere vertsnavn filter"
  • Bruk informasjonskapsler

Det inkluderende filteret som er nevnt ovenfor, er effektivt noen ganger, men ikke den beste løsningen på lang sikt fordi:

  • Spamming av vertsnavn er ikke vanskelig å gjøre, og analytics spammere bruker i økende grad den som en sårbar.
  • Hvis oppsettet er feil, kan det ende opp med å filtrere ut ekte henvisninger.
November 24, 2017