Back to Question Center
0

Semalt Expert beskriver hvordan bots ble født fra spam

1 answers:

Michael Brown, kundesuksessleder for Semalt Digital Services, har skreddersydd seg i artikkelen noen overbevisende fakta om spam-opprinnelse.

Den første spammeldingen ble sendt i 1994. På den tiden skrev Laurence Canter og Margaret Siegel et program som postet en reklame for selskapets grønne kort lotteri papirarbeidstjenester. De sendte denne meldingen til alle Usenet News Group-medlemmer, og det var over seks tusen medlemmer som mottok denne meldingen - ray ban wayfair preto e vermelho.

På grunn av den unike måten meldingen ble lagt opp, klarte ikke Usenet-kunder å finne duplikatkopiene, og brukerne så kopier av de samme meldingene i alle gruppene. På den tiden var kommersiell bruk av Internett og elektroniske ressurser ikke vanlige. I tillegg var tilgangen til Usenet langt dyrere enn de andre. Mange brukere følte at de kommersielle tilsynelatende meldingene var gode for ingenting. De tok ikke bare opp sin tid, men hadde også kostet mye penger til brukerne.

Innenfor grønt kort hevdet alliansens oppmerksomhet. Arnt Gulbrandsen utviklet begrepet cancelbots, som senere ble sammenlignet med innholdet i meldingene i spammeldingene. Etterpå ble det videresendt til den opprinnelige avsenderen for verifisering. Canter og Siegel gjentok prosessen igjen og igjen. Brukerne kunne ikke kombinere spam og klarte ikke å avbryte meldingene på Usenet-serveren. Anti-spam-tiltak ble også tatt, men alt forgjeves.

Det var bare begynnelsen på det kommersielle spam- og Usenet-spam. Før april 1994 svarte Sedar Argic til en rekke meldinger som sa at han hadde nektet det armenske folkemordet. Tilsynelatende var det ikke en klok beslutning, og ting var nødvendig for å bli forandret av det hele.

Tidlig form for Usenet spam var meldingene som ble sendt til mange brukere på internett. På den annen side jobbet Cancelbots på de samme meldingene og forsøkte å verifisere deres kilde. Til slutt kom det en tid da brukerne bruker den avanserte teknologien, fant løsningen på dette problemet. Russisk forsker Andrey Markov oppfunnet en bot i 1913 og brukte en rekke sider for å generere filtre.

Det tok spammere ikke tid til å forstå at avbrytelsesbrikkene ble stubbet ved å legge til tilfeldige søppelpunkter i slutten av hver melding. På den tiden flyttet spammerne Usenet til en rekke e-postmeldinger, slik at de angrep alle de europeiske og amerikanske e-postadressene. Flere og flere mennesker dedikert seg til å finne ut hva slags spam det var og prøvde å bekjempe spammere på nettet. Ikke-menneskelige kontoer ble opprettet med sikte på å undersøke oppførselen til hackere på internett. Nye teknologier ble utviklet, og ulike spammere ble ødelagt med sine servere. På den annen side fant spammerne ut problemet og utviklet langt bedre teknologier enn dette. De utviklet også metoder mot filtrene i Google Analytics.

For spammere skapte Bayesian meldinger for å overbevise brukerne om at de er legitime og pålitelige. Lang og kort strenger av ikke-relaterte ord ble opprettet, og denne teknikken ble vanlig og utbredt innen kort tid.

I 2010 introduserte Amazon eBook-butikken på nettet, og serveren ble oversvømmet med mange spammere. Fra nå av er så mange teknikker innført for å håndtere et stort antall spammere og hackere på nettet.

November 24, 2017