Back to Question Center
0

Semalt Expert sikrer at du trenger å lære om online svindel og svindel - Her er hvorfor

1 answers:

Nettvindel blir ofte referert til som "internettbedrag" eller "svindel". Denne typen svindelvises i flere former, for eksempel e-post spam. Straffen for bruk eller forfalskning av postordre er ti til tjue år i fengseli USA. Svindlere ofte late som å være representanter for veldedige organisasjoner og søke hjelp for ofrene fornaturkatastrofer, terrorangrep, regionale konflikter eller epidemier. Hvis du er offer for en elektronisk svindel, er det viktig at du sender innRapporten til Australian Cybercrime Online Reporting Network (ACORN) så tidlig som mulig - bioderma ????. Rapporter til dette nettverket er fremover til politieteller etterretningsorganer for mulig etterforskning.

Jason Adler, kundesuksessleder for Semalt ,fokuserer på typer online svindel med sikte på å hjelpe deg med å beskytte deg mot angrepene.

De vanligste typene online svindel er Internet banking svindel, svindel, identitetstyveri,og shopping og auksjonsnett svindel.

Internett bankbedrag

Det er definert som bruk av potensielt ulovlige midler for å skaffe eiendeler, personligeinformasjon, eiendom eller penger av en privat institusjon eller hacker. De vanligste typer internettbedriftsbedrager er mulerekruttering ogphishing. Hackere bruker ofte din sensitive informasjon som passord eller brukernavn for å få tilgang til dine opplysninger. De kan få slik informasjon fratabletter, mobilenheter eller bærbare datamaskiner ved å sende skadelig programvare og virus.

I disse dager bruker mange av mobiltelefonene og smarttelefonene tilgang til banken dereskontoer. Kriminelle vet at det kan være vanskelig for dem å få tilgang til informasjonen din. Så, de sender falske e-postmeldinger eller ber deg om å klikke på spesifikklenker, avslørende konfidensiell informasjon. Du bør ikke svare på ukjente e-poster. Det er også viktig at du ikke klikker på ukjente lenkerog ignorere folk som fortsetter å sende deg vedlegg.

Phishing, derimot, er et forsøk på å skaffe seg sensitiv informasjon sombrukernavn, passord, PayPal ID og kredittkortdetaljer, ved å skjule som troverdige enheter i en elektronisk kommunikasjon.

Spesialiserte spamfiltre bidrar til å redusere antall phishing-e-postmeldinger som kommer til deginnbokser. Du kan også installere programvare for antivirus eller anti-malware for å holde informasjonen din lagret. AFP foreslår at du ikke svarer påspam e-post og slette dem så tidlig som mulig. Hvis det er noen vedlegg, bør du aldri åpne disse vedleggene som de kan inneholdeuønskede programmer eller virus.

Svindel på kjøp og auksjonssiden

Hackere bruker ofte den nyeste teknologien til å sette opp falske forhandler nettsteder som ser utsom berømte nettbutikker. De bruker sofistikerte layouter og design for å tiltrekke seg flere og flere mennesker. Det er viktig at du ikke gjør detSett inn dine personlige opplysninger, kredittkortdetaljer eller PayPal-ID til slike nettsteder. Alle online auksjonssider har strenge regler og forskrifter.Svindlere kan ikke angripe deg gjennom disse nettstedene, og de vet hvordan de skal håndtere personer utenfor auksjonssidene. Du kan rådføre deg medAustralsk konkurranse- og forbrukerkommisjon for å minimere risikoen for online svindel. Når du bruker auksjons nettsteder som eBay, vil deIkke spør deg noe om kredittkortet ditt eller PayPal.

Generelle råd

Hvis du har mottatt mistenkelige e-poster, er den beste og enkleste måten å slettedem så tidlig som mulig. Det er også viktig at du ikke klikker på vedleggene som sendes gjennom disse e-postene.

November 23, 2017