Back to Question Center
0

Semalt Expert - Slik fjerner du Darodar Referrer spam fra Google Analytics?

1 answers:

Referrer spam kan være et betydelig problem som står overfor flertallet av nettstedseierne. Det forekommer for eksempel mange tilfeller der Google Analytics registrerer flere webbesøk, som ikke nødvendigvis betyr at de når nettstedet ditt. Darodar er et domene som gjør spam besøk på et nettsted. Denne teknikken er standard for black hat hackere. Darodar skjer for å være en tredjeparts bot, akkurat som nettbrukerne som vanlige søkemotorer bruker til å komme til klienter - lhv internetipank swedbank. De fleste som driver nettsteder eller SEO-byråer, må utvikle effektive måter å stoppe Darodar på.

Noen av måtene, levert av Artem Abgarian, Senior Customer Success Manager Semalt, for å hjelpe deg med å fjerne denne botten fra Google Analytics, er som følger:

Forespørsel om å fjerne den fra deres hjemmeside

En innfødt måte å håndtere med Darodar kan være å be dem om å stoppe deres bot. Du kan fylle ut en enkel form de oppgir og markere nettstedene du ikke vil at de skal besøke.

Block Darodar fra å krype nettstedet ditt

For nettsteder som bruker en Apache-server, kan det hende at Darodar ikke viser opp en .htaccess-fil på roten til katalogen din. Vanlige søkemotorbots vil fortsatt se nettstedet ditt, men Darodar vil ikke. Fra panelet vil de se en 403-status kode respons. De har ikke autoritet til å se siden, noe som betyr at GA-sporingskoden ikke vil utføre for å registrere besøket. Du kan kjøre koder som:

RewriteCond% {HTTP_REFERER} (. *) Darodar.com [NC]

RewriteRule ^ (. *) $ - [F]

Det er viktig å være forsiktig når du kjører slik kode på nettstedet ditt. Å rådgive en nettsideutvikler for dette trinnet kan være et verdifullt venture. Enhver feil i dette trinnet kan føre til at hele nettstedet ikke laster inn.

Bruk tilpassede filtre i Google Analytics

For personer med Google Analytics-konto kan det være enkelt å håndtere Darodar. Individuelle filtre kan være nyttige for å fjerne fra Google Analytics, i tillegg til å stoppe fremtidige Darodar henvisninger. For å utføre denne oppgaven kan du logge på din GA-konto. Fra admin-fanen øverst til høyre kan du legge til et filter i kategorien Alle filtre. Du kan legge i Darodar-fjerning i filterboksen. Angi filtertype for å utelukke. Henvisningsknappen skal settes til utelukkende. Denne tilpasningen kan holde henvisningstrafikken vekk fra Google Analytics. Videre er det mulig å bruke andre tilpassede filtre som IP-adresse. Husk alltid å lagre endringene du gjør før du forlater tilpasningssiden. Disse filtrene kan blokkere disse bots.

Konklusjon

Hvis du fjerner Darodar fra Google Analytics, kan du redusere nettstedstatistikken til null. I noen tilfeller vil denne trafikken fremdeles dukke opp i din tidligere nettstedstatistikk. Du kan imidlertid bruke denne retningslinjen for å fjerne den fra nettstedet ditt. På samme måte kan du gjøre meningsfulle tilpasninger til nettstedet ditt.

November 24, 2017