Back to Question Center
0

Semalt Expert snakker om den farligste e-postspammeren i verden

1 answers:

I løpet av artikkelen kommer Julia Vashneva, Senior Customer Success Manager for Semalt Digital Services, til å fortelle deg om den mest kjente og også farlige spammeren i verden - Russisk spammer, Peter Levashov.

Federal agenter reiste til Moskva for et par år siden for å innhente hjelp fra russiske kolleger. De ønsket å arrestere de farligste e-spammere i verden, men ble rebuffed. En amerikansk politimyndighet informerte dem om problemet. Spammeren brukte pseudonymet Peter Sevara og ble beskyttet av den russiske regjeringen - protocolo tls ssl. Dermed kunne ingen røre eller skade ham. Til slutt gikk agenterne tilbake og ventet til målet deres ville gjøre feil.

Den gode nyheten er at han gjorde en feil og dro til Barcelona for ferier. Regjeringen i Spania var etter ham i årevis, og politibetjentene brøt inn i hotellrommene der denne spammeren bodde hos sin kone og andre familiemedlemmer. Han ble arrestert på den tiden, og sikkerhetsoffisørene fra Federal Bureau of Investigation bestemte seg for å undersøke denne saken. Denne dårlige fyren hadde stengt tonnevis av datamaskiner ved å oversvømme dem med virus. Endelig utleder justisdepartementet rettsdokumentene som skylder denne hackeren. Hans opprinnelige navn er Peter Levashov. Han ble anklaget for svindel og ulovlig avlytning av elektroniske samtaler. Peter ble forventet å bli overført til USA for videre undersøkelser.

Tjenestemenn hevdet at han ble arrestert og nettverket hans var mer omfattende enn noensinne. I årevis brukte denne mannen sitt imperium for å berike seg ved å foreta svindelaktiviteter. President Donald Trump håper at denne spammeren snart vil se sin skjebne. Tidligere hadde Kremlin beklaget lignende arrestasjoner over hele landet. Den spanske politiet arresterte med held Levashov; og før det ble han arrestert i et annet land, men ble utgitt på grunn av den russiske regjeringens involvering.

Nå er det håpet at mange andre spammere også vil bli arrestert ettersom regjeringene tar alvorlige tiltak mot dem. Politifolkene og cybersecurity-agenter fulgte Levashov i årevis, for å være presis siden 2006. Hittil har denne mannen gjort tusenvis av dollar ved hjelp av sitt nettverk av ledsagere og har hacket mange datamaskiner ved å injisere sin malware (Kelihos) i dem.)

Kostnaden for spam kampanjer varierer fra $ 300 til $ 700 per e-post. Han hadde tilbudt rabatter til sine kunder, lokket dem til sine tilbud og ønsket å stjele pengene sine. Hovedmålet for Mr. Levashov var amerikanske datamaskiner. Så langt er det ikke klart hvorfor han riskerte livet ved å reise utenlands med sin familie. Imidlertid sier cybersikkerhetsforskerne at han hadde forsøkt å skjule sin identitet mens han flyttet fra Russland til Spania.

FBI hadde mottatt informasjon om at Levashov dro sitt land og reiste til Barcelona for ferier. Amerikanske politibetjente tok en umiddelbar handling og ønsket å arrestere ham så snart som mulig. Under oppdraget brukte FBI-agenter krefter som ble innvilget under endringene i det som kalles Regel 41 i føderale straffesaker. Det tillot dem å stoppe denne personen fra å smitte flere og flere datamaskiner med virus. Og nå skal Levashov tilbringe resten av sitt liv i fengsel.

November 24, 2017