Back to Question Center
0

Semalt Expert: Typer Ankertekst og hvordan optimalisere dem for bedre SEO

1 answers:

En av de mest effektive søkemotoroptimaliseringen triks er bruken av ankertekst. Når det brukes riktig, kan ankertekst forbedre nettstedets rangering på søkemotor resultatsider (SERPs).

For de som ikke er veldig kjent med dette emnet, forklarer Andrew Dyhan, Semalt Customer Success Manager, at ankertekst refererer til klikkbare tegn eller tekst i en hyperkobling. Ofte er tegnene / teksten i en annen farge fra resten av innholdet og er noen ganger understreket - رش مبيدات الحشرات بالمدينة. Når brukeren klikker på en ankertekst, blir han eller hun tatt til et annet sted. Du kan lage disse ankre ved hjelp av HTML eller CSS.

Hvorfor er ankertekster så viktige for SEO?

Ankertekster vil trolig ikke være like populære som de er i dag hvis de ikke ble brukt til backlinks. De spiller en stor rolle i bruken av tilbakekoblinger (en viktig SEO-rangeringsfaktor). I tillegg bruker søkemotorer dem til å straffe nettsteder for overoptimalisering og spamming. Derfor er det avgjørende for SEO-eksperter å forstå hvordan du bruker ankertekster riktig.

Ankertekst er også nyttig for innholdslesere som gir dem en ide om hva innhold de burde forvente å finne i linkens måldestinasjon.

Typer Ankertekst

Det er mange variasjoner av ankertekst. SEO-eksperter kan bruke en eller en kombinasjon av følgende variasjoner for å optimalisere innholdet:

  • Målrettede ankre: Online markedsføring eksperter involvert i link building lage ankertekster med søkeord som samsvarer med søkeordene til nettsiden eller dokumentet de målretter mot. Med andre ord, hvis du vil lenke til et nettsted som har innhold om" Kitchen Renovation Ideas ", bruk samme søkeord i dine hyperkoblinger.
  • Generisk ankertekst: Dette er klikkbare koblinger som leder deg til ressurser som kan være til hjelp. Eksempler på generiske ankre inkluderer "få mer informasjon her", "klikk her for et gratis tilbud", "få din gratis eBok her" og så videre.
  • Branded ankors: Branded ankors bruker merkenavnet til nettstedets virksomhet som teksten. De betraktes som den sikreste typen anker som skal brukes. Derfor vil store merker som Amazon bruke så mange merket ankertekster som mulig i innholdet, da det er mindre sannsynlighet for overoptimalisering.

Overoptimalisering er overdreven bruk av samme ankertekst på en side eller utseendet til samme tekst på mange sider på et nettsted. Det kan føre til straffer i søkemotorer, siden siden er sett som spammy og ikke brukervennlig. Overoptimering bør derfor unngås på alle måter.

  • Nakkede linkankre: Dette er ankertekster som bruker nettadressen til et nettsted for å koble tilbake til det. De er enkle å bruke, men må distribueres godt innenfor innholdet. Tettheten av nakne linkankre skal ikke overstige 15%.
  • Bilder og 'alt' tag som ankre: Bruken av bilder i nettsider er høyt anerkjente i dag. Det bidrar til å øke samspillet mellom brukeren og innholdet. Når du bruker et bilde som en lenke til et annet sted, gir du også en relevant "alt" -merke for bildet. Søkemotorer leser denne "alt" -merket som ankerteksten.
  • LSI (latent semantisk indeksering) ankre: LSI innebærer ganske enkelt bruk av synonymer (ikke nødvendigvis perfekte synonymer) av hovedordet. De er nær variasjoner av søkeordet. LSI-ankre er svært nyttige når du ikke vil bruke det eksakte søkeordet i koblingene dine.
  • En annen variant av ankertekst som anses å være trygg og effektiv, er kombinasjonen av merke- og søkeordanker. I dette tilfellet oppretter du hyperkoblinger med ditt navn og et søkeord etter eget valg. For eksempel kan du bruke "rengjøringstjenester av" ditt merkenavn "som din merket + søkeord ankertekst.

Hvis du vil få det beste ut av ankertekster, må du sørge for at du bruker dem ettertanke. De skal distribueres på riktig måte og til riktig tetthet. De bør også være kortfattede og relevante for innholdet på både koblings- og målsiden. Spammy ankertekster er en direkte billett til straff, da det også er ankre som ikke høres naturlig ut i teksten. Bruk aldri slike ankertekster i innholdet ditt da de definitivt vil skade din SEO.

November 24, 2017