Back to Question Center
0

Semalt: Hvordan blokkere Internett-annonsesporing?

1 answers:

Alt folk gjør på internett, kan spores lett, og nettbaserte selskaper samler inn en stor mengde data om sine kunder på daglig basis. De bruker disse dataene til å selge forskjellige produkter og målrette rett publikum. Det brukes også til å sende personlige og målrettede markedsføringsmeldinger når du surfer på World Wide Web - hat races. Det er trygt å si at online sporing har hevet mange personvernproblemer de siste månedene.

Vi har ikke tilgang til dataene fra alle selskaper, men de samler vår informasjon hver dag. Vi vet ikke engang hvordan de skal bruke sine tjenester og hvilken type produkter de tilbyr.

Ivan Konovalov, en topp profesjonell fra Semalt , sikrer at de fleste online sporing systemer er ufarlige og kan brukes til å identifisere tyverier og cyberkrimmer på internett.

Hvordan fungerer internetsporing?

Cookies og personvern på nettet er to store bekymringer på internett. For annonsene som vises på nettsteder, er en maskin ansvarlig for å registrere de nøyaktige tingene brukerne klikker, bla forbi og rulle over det. Det kalles som annonsesporingssystem og er designet for å evaluere effektiviteten og nytten av annonsering. I de siste månedene har dette systemet fått stor suksess, og flere og flere merker blir tiltrukket av det.

Tilleggskakene følger en stor del av annonsesporingssystemet. Små filer er lagret i nettleserne som hjelper til med å identifisere nettstedene du surfer mest på. Din informasjon og nettadresser lagres daglig, og informasjonskapsler kommer fra innebygd grafikk, elektroniske annonser og nettstedene du liker å besøke.

Du bør huske på at informasjonskapsler er både gode og dårlige. Uten dem vil ikke ulike nettsteder som Facebook, Amazon, eBay og andre ikke bli tilgang til riktig. Informasjonskapslene lagrer nyttig informasjon om serveren din, hjelper nettstedene med å forbedre tjenestene sine og gir deg mer personlig og bedre enn erfaring enn tidligere.

Noen informasjonskapsler er imidlertid utformet for å hjelpe annonsørene. De er avhengige av informasjonen samlet inn gjennom disse informasjonskapslene. For eksempel registrerer Google DoubleClick dine beregninger og profiler for å identifisere hvilke annonsører og annonser som passer best for nettstedene dine.

Blokker Internett-annonsesporing

På grunn av naturen på verdensomspennende web, kan det ikke være praktisk å deaktivere informasjonskapslene. Stol på meg, det er tidkrevende og en av de mest irriterende prosessene. Du kan fortsatt blokkere reklamekakene ved å deaktivere dem fra nettleseren din.

Federal Trade Commission og resten av myndighetene har fastsatt noen regler og forskrifter. Både Yahoo og Google har nylig lagt til Opt Out-knappen og personvernadministrasjonsfunksjonen til brukerens kontoer.

Hvis du vil aktivere dette alternativet, bør du gå til Gmail eller Yahoo-kontoen din og sjekke Googles personvernsenter eller Yahoo's Ad Interest Manager. Her finner du Opt-out-knappen sammen med noen få andre knapper. Du kan klikke på denne knappen og ikke gjøre noe med resten. Hvis du har noen forvirring, bør du sjekke hjelpesidene til de to nettstedene.

Juster dine nettleserinnstillinger

Ulike nettlesere har innebygde innstillinger for å forhindre at bestemte informasjonskapsler og botnetter blir installert i systemet. Hvis du ikke vil aktivere informasjonskapslene, bør du justere nettleserinnstillingene og stoppe annonsesporingssystemene fra å registrere noe du gjør på internett. Du bør også fjerne de offentlig tilgjengelige dataene så snart som mulig. ReputationDefender tilbyr sine kunder avanserte og grunnleggende personvernbeskyttelsestjenester, og sørger for at det er umulig for nettredaktører og firmaer å finne informasjonen din på internett.

November 24, 2017