Back to Question Center
0

Semalt: Hvordan kan cyberkriminelle lure deg med online svindel?

1 answers:

Internett har åpnet ubegrensede muligheter for alle. Det er enkelt. Det erbeleilig. Det er kjempebra. Du kan handle, betale regninger, se filmer, få nyheter, reservere, jobbe på farten pluss så mye mer. Som den globalebefolkningsfigurer nye måter å bruke internett på, cyberkriminelle er i slep men i stedet for å bygge, søker de å svindle, svindle og stjele - apertura ludoteca. Så,hvordan holder du deg trygg fra nettbaserte svindlere?

Svaret er enkelt: Bli kjent med vanlige online svindel, spesifisert av Max Bell,kundesuksessleder for Semalt ,og du vil ikke bli et offer.

Phishing e-post svindel

I år (2017) var antallet phishing-e-poster sendt 155% mer enn det vari fjor. En phishing-svindel er basert på kommunikasjon over et sosialt medie nettverk eller via e-post. Her forsøker gjerningsmannen åOvertale deg til å gi ditt kredittkortnummer, bankdetaljer, innlogging eller andre personlige data. Du kan bli forfremmet til å klikke pålink. Dette er en måte å spre data-stjele malware i systemet ditt. Med et godt og oppdatert antivirusprogram, bør du kunneholde av denne svindelen.

Nigerian 419 svindel

Denne svindelen innebærer vanligvis en hjerteskjærende e-post, tekstmelding, brev ellertil og med en sosial media-kontomelding sendt av en dame i nød. Hun hevder at hun er en rik arvinger, forretningsdame eller regjeringens offisielleber deg om å hjelpe henne med å hente pengene etter som du får en engangsbeløp. Her er fangsten: Du hjelper med å betale litt avgift da du kommer tilbakeen stor andel.

Gratulasjonskort svindel

I denne ordningen får du et "ufarlig" gratulasjonskort fra en venn. Imidlertid alenke som hvis du klikker installert en malware er satt inn et sted i gratulasjonskortet. Malware kan være alt fra et motbydelig programsom lanserer popup-annonser eller uventede vinduer i nettleseren. I verste fall kan det være ransomware - alles mareritt.

Kredittkort svindel

Når tider blir vanskelige, tar folk til forskjellige taktikker for å få økonomisk hjelp.Du kan imidlertid få et tilbud som er for godt til å være sant. Ta dette eksempelet: du sitter på baksiden av en drosje på vei hjem da dufå en melding om at du har et forhåndsgodkjent lån med liten interesse..Ikke fall for denne svindelen. Bruk sunn fornuft.

Lotteri svindel

Formentlig, den eldste online svindel. Det kommer via e-post. Meldingen er enkel:du har vunnet en pengepremie i lotteriet eller veldedighetsloppene, men for deg å kreve dine penger må du betale behandlingsavgifter eller noei den linjen. Du vil bli overrasket over antall vinnere som har vunnet uten å delta.

Hitman svindel

Dette er direkte utpressing. Gjerningsmannen truer med å drepe deg hvis du ikke betaler opp.De vil si at de har blitt ansatt for å drepe deg i utgangspunktet, men de (hitmenne) vurderte å fortelle slik at du betaler dem for å forlate degi fred. Hva er skremmende er at de kan fortellle livsaktiviteten din.

Romantikk svindel

Den er rettet mot datingsider. Ordningen kan utføres i måneder med presisjon ogbedrageri. En potensiell partner får langsomt tilliten din ved å gi deg gaver. Så hevder de en dag at de er i en nødsituasjon. Ofte en slektningville være syk eller deres virksomhet har stanset for mangel på kontanter. Du blir deretter bedt om å sende penger som vil bli refundert.

Sysselsetting svindel

Her får du nyheter om at du har landet en lukrativ jobb med perky lønn. Derer en fangst skjønt. For å sikre jobben, må du betale litt avgift.

Reise svindel

Vises i ferier som om sommeren eller i julen. Her er du lovet en godreisepakke til en veldig billig pris. For å unngå å bli et offer, sjekk en gjennomgang av nevnte nettside. Det kan spare deg for penger.

Andre svindel

  • Den falske handlingswebsiden svindel - kopierer globale merker og preys på intetanendeInternett-kjøpere som ønsker å kjøpe nye ting.
  • Falske nyheter svindel - selvforklarende.
  • Falsk antivirusprogram svindel.
November 23, 2017