Back to Question Center
0

Semalt snakker om ankertekst overoptimering

1 answers:

Å bygge for mange målrettede koblinger for innleggene dine, kan ødelegge din online kampanje, for ikke å nevne å påvirke rangeringene dine. Generelt betyr overoptimalisering å generere mange koblinger med et målrettet antall ankertekst der koblingene tar bort den tilsatte verdien av innhold og ikke kan gi mer verdi.

Over optimalisering av ankertekst er et tema som har rammet overskriftene i flere år. Markedsføringskonsulenter, e-handelsnettstedseiere og innholdsførere har en tendens til å skape for mange målrettede lenker for sine nettsteder, et scenario som fører til lave rangeringer i algoritmer - talsperre sosa meiler hutte. For å øke brukerens engasjement og å rangere høyt i algoritmene, bør du vurdere å koble produktsiden og kategorisidene riktig.

Her er en analysert rapport av velfungerende e-handels nettsteder. Rapporten innebærer ankertekster på 31 produktsider og 28 kategorisider. Når det gjelder innholdsmarkedsføring , er forståelse av de grunnleggende egenskapene til ankertekst av største betydning. Frank Abagnale, Semalt Customer Success Manager, gir deg mulighet til å se på følgende attributter som vil bidra til å analysere om koblinger som inneholder ankertekst ble riktig optimalisert.

  • Nøkkelfrase - Kontroller om nøkkelordet inneholder delvis matchende ankertekst
  • Merkenavn - I de fleste tilfeller er merkenavnet skildret som ankertekst
  • URL - Sjekk om lenken har faktisk ankertekst, eller det er bare en URL
  • Branded - Sjekk om merket var sitert i ankerteksten

Ikke-målrettet Vs. Målrettede ankertekster

I en rapport som inneholdt 28 kategorisider og 31 produktsider, ble 34,6% av kodede koblinger registrert målrettet. I enkle ord ble eksakte matchankre registrert på 18,05%, URL på 17,88%, merkevare på 30,84%, setning på 16,58%. Ikke-målrettede ankertekster ble registrert til 16,64%.

Produktsiden

I dette tilfellet er fordelingen av målrettet ankertekst og den ikke-målrettede teksten ulik. Produktsider utelukker kategorisider angående setningsforbindelser og eksakte kampkoblinger. Distribusjonen skildrer disse søkeordene, og eksakte matchkoblinger registrerte en prosentvis økning på henholdsvis 4% og 7%.

Kategorisidene

Når det gjelder kategorisider, vil kobling av gode setninger og søkeord være minimal. Statistikk viser at 25% av opprettede koblinger på kategorisidene er målrettet. For eksempel representerer 'andre' ikke-målrettet ankertekstfordeling. Sammenlignet med den ikke-målrettede ankertekstdistribusjonen, registrerte linkene for URL og branded en prosentvis økning på henholdsvis 7% og 5%. Det meste av den registrerte økningen utgjorde søkeordets merke og setninger. Det er viktig å merke seg at kategorien merkevaresammenføring registrerte en fordeling på 12,23%.

Påvirkninger av overoptimalisering på din online kampanje

Generering av for mange koblinger for innholdet ditt påvirker dine rangeringer negativt. Som markedsfører bør du vurdere å øke ankertekst og redusere antall målrettede koblinger for å slå målmarkedet i sanntid.

Betydningen av å balansere standardprofilen din kan ikke snubles. Hvis du har jobbet med SEO-kampanjen din, og konverteringsordet ditt fortsatt er rangert lavt, bør du vurdere å lage forskjellige ankertekster for å forbedre kampanjens synlighet. I dette tilfellet innebærer begrepet "normal" forskjellig betydning for ulike bransjer. Utfør en undersøkelse for å identifisere den beste ankerteksten for kampanjen din.

November 24, 2017