Back to Question Center
0

Semalt: Ting du trenger å vite om Internett Svindel og svindel

1 answers:

Internett-svindel er ulovlig bruk av internettprogramvare eller -tjenester for å utnytteav andres eiendeler. Hvert år blir millioner til milliarder dollar stjålet via internett nettsteder, e-post og andre lignende ting. Flerehøyprofilerte hackere bruker navnene på fornyede selgere til å fange ofrene og å ta pengene sine på internett - kummimees peterburi tee 731. Med tidenes gang,Internett svindel har blitt et stort problem for sivile og rettshåndhevende byråer.

Ross Barber, The Semalt Kundesuksessleder, formidler viktig informasjon om denne typen kriminell aktivitet.

Hvordan beskytte deg selv

Det er mulig å beskytte deg selv på nettet hvis du vet alt om typeneav internett svindel. Stjålet kredittkort, ukjente e-postmeldinger, lotterier, uverdige nettsteder og falske auksjoner er de vanligste typene avonline svindel. Det er ingen regler for å holde seg trygg på internett; Du kan imidlertid beskytte deg selv ved å holde kredittkortopplysningene dine lagret.Det er også viktig at du unngår å klikke på de ukendte vedleggene, og ikke dele brukernavnet eller passordet ditt med en tredjepart.

Hva å gjøre hvis du blir offer

Antallet online svindel øker i disse dager, så det er viktig for deg åhusk noen ting:

  • 1. Bare svar på e-postmeldinger som har kommet fra autentiske ID-er. Hvis din spammappe ermottar et betydelig antall e-poster, må du slette dem så tidlig som mulig.
  • 2. Du bør huske at ingen ekte jobb krever avgifter, inkludert visumbehandlingsgebyrer,sertifiseringsgebyrer og administrative kostnader..Hvis noen tilbyr deg en jobb og ønsker at du skal betale et gebyr, er det sjansene for at han eller hun erprøver å fange deg.
  • 3. Du bør ikke bli fanget av noen som sier at du har vunnet et lotteri. Det er ingenslike ting på nettet, så hackere bare har tenkt å tiltrekke deg og stjele pengene dine.

Hvordan mottar du pengene dine tilbake

Cyberlover tilbyr juridiske ressurser og måter å gjenopprette pengene dine. Hvis du har vært aoffer for slike svindel, kan du kontakte Kriminalitetssenteret for Internettkriminalitet. Send en klage til dette firmaet, og de vil spore IPadresse hvor pengene dine har blitt stjålet.

Du kan også sende inn en kundespørsmålskjema med banken din slik at det videretransaksjoner blir stoppet. For dette må du kontakte din nærliggende bankkontor og gi dem alle detaljer. Retten kan videregjennomføre henvendelser til dine klager, og saken blir hørt og avgjort i ni til elleve måneder.

Typer Internett-svindel

Her er noen av de store typene Internett-svindel som lovhåndhevelse og regelverkmyndigheter og forbrukerorganisasjoner ser:

  • Auksjons- og detaljhandelsordninger Online

Fraudulente ordninger vises ofte på auksjonssider for å tiltrekke seg flere og flere personer.Hackere prøver å stjele pengene dine gjennom disse ordningene ved å tilby deg en fin mengde eller turer til andre land.

  • Forretningsmulighet

Hvis noen kontakter deg via e-post og tilbyr en forretningsmulighet, er det sjanserat han eller hun prøver å fange deg. Forretningsmuligheter tilbys aldri via private e-post-IDer.

  • Identitetstyveri og bedrageri

Noen Internett-svindelordninger innebærer identitetstyveri - feilaktig innhenting og bruk avDine personopplysninger på en måte som involverer bedrag eller bedrageri.

November 23, 2017